Kilo Almanıza Neden Oluyor!

Kilo Almanıza Neden Oluyor!

Egzersizde yapsanız sağlıklı da beslenseniz gündelik hayatınızda yapmış olduğunuz bir takım yanlışlıklar kilo almanıza neden olabilir. Özellikle de geceleri…

Yeterli uyku uyuyamamak
 
Vücudun her bölümünün düzgün çalışabilmesi için yeterli miktarda uykuya ihtiyacı vardır. Yeterli uyku uyuyamamak ve sürekli uykunun bölünmesi metabolizma hızına zarar verir ve yavaşlatır. Bu durum sonucunda hızlı kilo artışı meydana gelir.

Akşam yemeğinden hemen sonra uyumak

Günün en ağır öğününün ardından uyumak büyük bir yanlıştır. Bu durum sindirim sürecini geciktirebilir ve kabızlık problemlerine neden olabilir.  Kilo artışının önüne geçebilmek için daha hafif yemeklerle beslenin ve uyku saatinden en az 3 saat önce yemek yemeye gayret edin.

Telefonlarınızı yatak odanızdan uzaklaştırın

Yatmadan önce elinizde telefonla oyalanmaktan vazgeçin. Telefon ve bilgisayarlarınızdan gelen mavi ışık sağlığınızı etkiler ve verimli bir uykuya dalmanıza engel olur.  Yatmadan en az 1 saat önce elektronik cihazlarınızı kapattığınızdan emin olun.  Bunun yerine kitap okuyarak uyumaya çalışın.

Akşam yemeği öğününü atlamak
 
Akşam yemeği öğününün kilo vermenizi kolaylaştıracağını zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Öğün atlamak metabolizmayı yavaşlatır. Ayrıca bir sonraki öğünde daha fazla yemek yemenize neden olur. Bu nedenle akşam yemeklerinde küçük porsiyonlar şeklinde hafif yemekleri tercih edin.

Yemek yerken tv izlemek
 
Yemek yerken tv karşısında oturmak kilo almanızın en önemli nedenleri arasındadır.  Yemek yerken farkında olmadan dünyayı yiyebilirsiniz. Bu nedenle akşam yemeklerinde veya herhangi bir öğünde tv karşısında oturmanızı tavsiye etmiyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.