KİRAZ FESTİVALİ SONA ERDİ

KİRAZ FESTİVALİ SONA ERDİ

Kemalpaşa Belediyesi tarafından 17-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 46’ıncı Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.

 

Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 17-21 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği ve çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği 46’ıncı Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali, sanatçı İntizar ve Grup Seksendört konserleri ile son buldu. Dere mesire alanında düzenlenen konserlere Kemalpaşa’nın yanı sıra İzmir ve çevre ilçelerden de vatandaşlar katıldı. Kemalpaşa Sesi’ni arıyor ile en iyi kiraz yetiştiricisi yarışmalarının ödül töreninde konuşan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 46’ıncı Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali’nin günü birlik yapılan festivallerin çok ötesinde bir festival olduğunu vurguladı.

Uğurlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Kiraz’ın anayurdu olan Kemalpaşa’da Kiraz Festivali yapıyor ve eğleniyorsak bunu hem ilçemizin tanıtımına hem de ekonomisine katkı sunan çiftçilerimize borçluyuz. Onların vermiş olduğu emekler sonucunda ilçemizde yetiştirilen Kiraz ile tanınan Kemalpaşa’da 46’ıncı kez festival düzenleniyorsa bunun en büyük mimarları çiftçilerimizdir. Ben bir kez daha sizlerin huzurunda bütün çiftçilerimize teşekkür ediyorum.”2017 yılının Kemalpaşa için bir değişim ve dönüşüm yılı olduğunu ifade eden Uğurlu, “2017 yılı içerisinde yapmış olduğumuz bu festival 4’üncü festivalimiz oluyor. Hayırlısı ile bir hafta sonra mübarek Ramazan ayına giriyoruz. Ramazan ayını da maneviyatına uygun bir şekilde ihya edeceğiz. Her akşam çeşitli etkinlikler düzenleyerek vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Ramazan’dan sonra boncuk festivali yapacağız. Ardından yaz konserlerimiz olacak. Bir taraftan bu etkinlikleri yaparken diğer tarafından da İzmir’de yatırım anlamında en icracı belediye olarak hizmetlerimizi aksatmadan yerine getirmeye devam ediyoruz. Belediye olarak her alanda yaptıklarımız birbirine paralel olarak ilerleme kaydediyor. İlçe merkezimizde, eski köy ve beldelerimiz olan yeni mahallelerimizi adeta şantiyeye çevirmiş durumdayız. Yıllardır hizmet alma noktasında geri kalan her bölgemiz bizim dönemimizde yatırımların yapıldığı ve öncelik tanındığı bölgeler haline geldi. Kısaca hem çalışıp hem de sizlerle birlikte eğlenmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.Başkan Uğurlu yaptığı konuşmanın ardından İlçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya ile birlikte en iyi kiraz üreticisi ve Kemalpaşa Sesi’ni arıyor adlı yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara ödüllerini verdi. Festival ilk önce sanatçı İntizar ardından Grup Seksendört konserleri ile son bulurken Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, festivalin hazırlanmasında emeği geçenlere ve festivale katılan herkese teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.