Kırçiçeği şeflerle buluşuyor

Kırçiçeği şeflerle buluşuyor

Ege'nin geleneksel lezzetinden doğan Kırçiçeği, 38’inci yılını kutluyor.

Türk gastronomi tarihine armağan ettiği değerlere yenilerini ekleyen Kırçiçeği, “Şeflerle Buluşuyor” etkinliği ile 38. yıla özel emsalsiz lezzet reçetelerini misafirleri ile buluşturdu.

1666545496989-foto3.jpg

Kırçiçeği Alsancak şubesinde gerçekleşen etkinliğin ilk konuğu şef Ahmet Güzelyağdöken oldu. Misafirlere kendi reçetesiyle hazırladığı Ege otlu pideyi ikram eden Güzelyağdöken, şeflerin kendi coğrafyasının değerlerine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

"GELECEĞE İMZA"

Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad Bağış ise Kırçiçeği’nin 38. yılını kutlamaktan büyük gurur duyduğunu belirterek “Biz yıllardır Marmaris’te, Kuşadası’nda, Söke’de, İzmir’de, Çeşme’de lezzet aşıklarıyla buluşuyoruz. Lezzet arayışındaki tükenmez heyecanımız, yeni lezzetler ve günümüz yaşam tarzını destekleyen yenilikçi yaklaşımımız ile geleceğe imzamızı atmak için çok çalışıyoruz. Babamın emanetini hep gururla taşıyacağım” dedi.

"YÖNETİMİN YÜZDE 95'İ KADIN"

Başarıda ve toplumsal kalkınmayı sağlamada en önemli konunun kadınların çalışma hayatına dahil edilmesi olduğunu vurgulayan Bağış “Kadınların, yenilikçi fikirleri ile toplumda sürdürülebilir refah, huzur ve mutluluk yaratılmasına katkıda bulunan temsilciler olduğuna inanıyor, kadın elinin değdiği her işte başarının da beraber geldiğini biliyoruz” dedi. Bağış, bu doğrultuda kadın istihdamına büyük önem verdiklerini belirterek “Bugün 13 şubemizde 400 çalışanımızın 200’ü, yönetimin yüzde 95'i de kadın” dedi.

“İYİ Kİ BİZİMLESİNİZ”

38. yıla özel olarak düzenlenen etkinlik için Güzelyağdöken’e ve katılım sağlayan herkese teşekkür eden Bağış “Kırçiçeği olarak biz, Ege’nin köklü lezzeti pideyi, gastronomide markalaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Bizim için pide; topraktır, bitkidir, baharattır, rüzgardır, doğadır, sağlıktır, lezzettir. Pideyle başlayan yolculuğumuz, Türkiye'nin hatta sınırların ötesinde vazgeçilemeyen bir lezzete dönüştü” dedi. Tek başına her öğün yenilen bu lezzetin, son 38 yılında neferi olmak Kırçiçeği için temel varlık sebebi olduğunu söyleyen Bağış “Her başarımızda olduğu gibi bu lezzet keşfinde de sizin imzanız olsun istedik, iyi ki bizimlesiniz” diye konuştu.

1666545351988-foto1.jpg

“BU HEPİMİZİN BAŞARISI”

Kırçiçeği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpbaş ise 25 yıl önce Bornova’da üç masayla başlayan bu hikayenin, 38 yıl sonra büyük bir başarı hikayesine dönüşmesinden duyduğu gururu dile getirdi. İpbaş “Doğduğum yer Aydın Karacasu’nun pidesini, tüm Türkiye’ye tanıtmanın mutluluğunu yaşıyorum. Dünya markası olmak için de çok emek veriyoruz. İkinci nesillerime, kızım, oğlum ve yeğenlerime bu konuda güveniyorum. Arkamda çocuklarım var, sizler varsınız. Bu başarı yalnızca bizim başarımız değil, sizler bizim başarımızda büyük rol aldınız. Çok teşekkürler” dedi. Kırçiçeği 38. yıl buluşmaları, ünlü şeflerde devam edecek.

1666545480031-foto2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.