Kısa Film Festivali'ne ödül

Kısa Film Festivali'ne ödül

İzmir Sinema Kültür ve Eğitim Derneği’nin düzenlediği Kısa Film Festivali; Baksı Vakfı 3. Anadolu Ödülleri kapsamında sinema dalında ödüle layık görüldü.

Baksı Vakfı Anadolu Ödülleri’ni danışma ve seçici kurulu; sinema alanındaki üretimleriyle fark yaratan isimlerden oluştu. Danışma Kurulu’nda Alin Taşçıyan, Atilla Dorsay, Ercan Kesal ve Tolga Karaçelik; Seçici Kurul’da Cihat Aşkın, Derviş Zaim, Emre Arolat, Görgün Taner, Hülya Ekşigil, Levent Çalıkoğlu, Nusret Polat gibi Türkiye sinemasının önemli isimleri yer aldı. İzmir Sinema Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı ve Festival Direktörü Yusuf Saygı; festival ile kısa filmin seyirci ile buluşmasının önemine vurgu yaparak şöyle konuştu; “Dağıtım konusunda uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi ve üretimine festival içerisinde son 2 yıldır düzenlenen destek programı ile katkı sağlıyoruz. Sürdürülebilir film üretimi ile ilgili genç yönetmenlere birçok eğitim veriyoruz. Oscar Qualification, Festinet Festival Ağı ve Çin Yeni Medya Kısa Film Festivali ile gerçekleştirilen ortaklıklar ile festivalin ve Türkiye’den kısa filmlerin uluslararası bilinirliği konusunda başarılı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Baksı Vakfı’nın ve kurullarının İzmir’den yarattığımız bu sektörel sinerjiyi farkederek ödüllendirmesi bizim için çok değerli. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

izmir-kisa-2.jpg

GELECEK YILIN HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Festivale gelen ödülün; kısa filmlere ve üreticilerine ülkedeki benzerlerinden farklı desteklerde bulunması, çeşitli platformlarda kısa metrajlı filmlerin dağıtımıyla ilgili Türkiye’de ciddi bir boşluğu doldurması ve sinema kültürünün geliştirilmesine farklı bir yaklaşım göstermesinden ötürü geldiğini ifade eder Saygı; “ Her yıl bu farkı daha çarpıcı bir biçimde yaratmaya çalışıyoruz. İzmir’den bunu yapıyor olmak ayrı bir keyif. Festivalimiz, Avrupa Festivaller Birliği tarafından Avrupa'nın dikkat çekici sanat festivalleri, toplum katılımı ve uluslararası açıklık alanlarındaki katılımları gösteren EFFE kalite damgasını 2022-2023 yılları için taşımaya tekrar hak kazandı. Böylece Avrupa çapında 1550'den fazla festivalin içerisinde yer aldığı bir uluslararası ağın üyesi oldu. Bu yıl Turizm ve Kültür Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İZQ, Fransız Kültür Merkezi, Alman Kültür Merkezi, Migros, Poblo Artisan, Mavibahçe, Big chefs ve Kısa Film Yönetmenleri Derneği katkıları ile gerçekleştirdik. Desteklerin de her yıl artması mutluluk verici. Aldığımız ödülün anlamı da çok büyük. Önümüzdeki yılın hazırlıklarına başladık. Çok daha etkin bir festival ile daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz.’ diye konuştu.

izmir-kisa-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.