Konak'ta Kısa Öykü ve Şiir Yarışması başlıyor

Konak'ta Kısa Öykü ve Şiir Yarışması başlıyor

Konak Belediyesi’nin geçen yıl kısa öykü dalında düzenlediği, bu sene ise şiir kategorisini ekleyerek geliştirdiği Kadın Öyküleri Kısa Öykü ve Şiir Yarışması’na başvuru süreci devam ediyor.

Konak Belediyesi’nin geçen yıl kısa öykü dalında düzenlediği, bu sene ise şiir kategorisini ekleyerek geliştirdiği Kadın Öyküleri Kısa Öykü ve Şiir Yarışması’na başvuru süreci devam ediyor. Kadın yazarların sesini duyurmak, kentin kültür sanat hayatına canlılık katmak, edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak ve tecrübeli yazarların yeni eserler üretmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya son katılım tarihi 1 Ekim 2022. Yarışmanın bu yıl ki konusu ise “Tarih, Kadınlar ve Efsaneler” olarak belirledi.

04ba34a4-8fe2-4aa7-b0ac-a2321da922a6.jpg

ESERLER KİTAPTA TOPLANACAK
Konak Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında ikincisi bu yıl düzenlenen yarışmaya 18 yaş üstü kadın yazarlar, tek bir eserle katılabilecek. Ortaklaşa yazılan eserler kabul edilmeyecek. Yarışmaya yurtdışından da katılım yapılabilecek.

670 ESER DEĞERLENDİRİLMİŞTİ
Yarışmanın jürisi ise Türk edebiyatına kazandırdıkları eserlerin yanı sıra kadınları yazmaya teşvik eden, örnek çalışmalarıyla adından söz ettiren değerli şair ve yazarlardan oluşuyor. Öykü jürisinde; Ayşe Sarısayın,Handan Gökçek, Nilüfer Yıldız Şendur ve Zerrin Sanal, şiir jürisinde ise Gülçin Sahilli ve Özlem Tezcan Dertsiz yer alıyor. Geçen yıl 670 kadın yazarın başvuru yaptığı yarışmaya bu yıl da katılımın yüksek olması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.