KIZILAYA YAKIŞMADI !

KIZILAYA YAKIŞMADI !

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflara da tepkiler çığ gibi büyüdü.

“Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanındaki kuruluş olmak.” Misyonuyla çalışan Kızılay’ın Konak Şubesi, modeli bozdu, insanları incitti, yardımları dilenciye verilen sadaka gibi fotoğrafladı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflara da tepkiler çığ gibi büyüdü.

Dünya’da ve Türkiye’de insanların zor günlerinde yardımlarıyla haklı olarak ilk akla gelen kuruluşlardan olan Kızılay’ın İzmir Konak Şubesi, Kızılay’a tepki toplayan bir uygulamaya sebebiyet verdi.

Kızılay’a yapılan bağışlardan bir kısmını kendi bölgesinde dağıtma işine giren Kızılay Konak Şubesi, bölgesinde ihtiyaç sahibi olanları belirledi. Büyük marketlerden birinden aldığı ramazan paketlerinin üzerine Kızılay’ın amblemlerini  yapıştıran Kızılay Konak Şubesi, ekip olarak yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için mahalellere, sokaklara girdi.

Yardım kolilerini mahallerin ortasına yığan Kızılay Konak Şubesi yetkilileri, sonra belirledikleri ihtiyaç sahiplerini çağırarak ve yanlarına giderek ramazan yardımı verdi.

Buraya kadar Kızılay Kızılay olarak görevini tam olarak yerine getirdi. Alkışları da aldı. Ancak ramazan yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine veran Kızılay Konak Şubesi yetkilileri, bir de ihtiyaç ve yardım hatırası olsun diye  ramazan paketlerini verdikleri insanların fotoğraflarını çektiler. Bununla da yetinmeyen Kızılay  Konak Şubesi yetkilileri, bu fotoğrafları da sosyal medya üzerinden paylaşarak, adeta ‘biz o kadar iyi insanlarız ki,  bakın bunlar ihtiyaç sahibi insanlar ve bunlarda onlara verdiiğimiz yiyecekler’ dediler.

Sosyal paylaşım sitelerine düşen Kızılay Konak Şubesi’nin ihtiyaç sahibin insanlara yardım fotoğrafları kısa sürede büyük tepkilere neden oldu. İnsanlara yardın ederken onların ihtiyaç sahibi olduklarını bütün insanların görmesine neden olan, onları yakın ve uzak çevrelerine bu şekilde gösterilmesine tepki verdiler. ‘Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek ‘ diyen atasözünü hatırlatarak fotoğraflara tepki verin vatandaşlar, Kızılay Konak Şubesi’nin bu şekilda yaptığı yardımdan dolayı kınadılar.

Not: Habercilik meslek etiği gereği ihtiyaç sahibinin fotoğrafını sansürlemiş bulunuyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.