Kolon kanseri hücreleri projesi Harvard'da

Kolon kanseri hücreleri projesi Harvard'da

Kolon kanseri hücreleri projesine gelen davet üzerine ABD'ye gitti.

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde bulunan Özel Karşıyaka Bilim Doğa Anadolu Lisesi'nde okuyan dört öğrenci, kolon kanserinin önlenmesine yönelik projelerini sunmak için Amerika, Brezilya ve Prag'dan davet aldı ve ABD'ye Boston'a gittiler.

Kimya öğretmeni Ayşe Karadeniz Yazıcı danışmanlığında bilimsel proje ekibi olarak, 11. sınıf öğrencilerinden Simay Sunarer ve Fikret Ergüven iki yıl boyunca 'Zeytin Yaprağı ve Dereotu Çayının İn Vitro Antioksidan Özellikleri ve Kolon Kanser Hücrelerine Etkisi', Sude Filiz ve Ece Mutluay'da 'Buğday Çimi Suyunun DLD-1 Kolon Kanser Hücrelerine Etkisi ve İn Vitro Antioksidan Özellikleri' adlı proje üzerinde çalıştı. Dört öğrenci, kanser üzerinde çalıştığı projelerini, International Journal of Art and Science Konferansları kapsamında başta 'Harvard Medical School' olmak üzere Las Vegas, Prag ve Brezilya Bilim Fuarı'ndan sunmak için davet aldı.

Kimya öğretmeni Ayşe Karadeniz Yazıcı, "Öğrencilerimiz kolon kanseri projesi üzerinede uzun zamandır çalışıyor. Bu çalışmaların meyvesini almaya başladılar. İnşallah projeleri kanserin önlenmesi için faydalı olur. Amaçları da bu zaten. Davet aldıkları konferansta ülkemizi ve okullarını en iyi şekilde temsil ederek, bizleri bir kez daha onurlandıracaklarına inanıyor ve kendilerine başarılar diliyorum" dedi. 

Simay Sunarel ayrıca 2016 yılında bu proje ile Meksika'da Türkiye'yi temsil etmişti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.