Konak zabıtasından ruhsat ve kaldırım işgaline sıkı denetim

Konak zabıtasından ruhsat ve kaldırım işgaline sıkı denetim

Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Alsancak’ta işgaliye ve ruhsat denetimi yaptı. Ekipler, yol ve kaldırımları işgal eden esnafa uyarıda bulunurken, ruhsatsız çalışan iş yeri sahiplerini de Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne yönlendirdi.

İş yerlerine yönelik denetimlerine hız veren Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yoğunluğun fazla olduğu Alsancak’ta çalışmalarını arttırdı. Zabıta Müdürü Ali Balık’ın da katıldığı çalışma kapsamında Bornova Sokağı olarak bilinen 1469 Sokak’ta yer alan tüm iş yerlerinin ruhsat ve işgaliye denetimi yapıldı. Konak’ta hem esnafın hem de vatandaşın huzuru için sokakları ve işyerlerini sıkı denetim altına alacaklarını belirten Balık ve ekibi, sokak boyunca iş yerlerini tek tek ziyaret ederek denetledi. İşgaliye izni ve işyeri açma ruhsatı olmayan iş yerlerine uyarıda bulunuldu.

konak-zabitasindan-ruhsat-ve-kaldirim-isgaline-siki-denetim-2.jpeg

"TERTEMİZ KONAK SOKAKLARI YARATACAĞIZ"

Uygulamanın ilçenin her yerinde devam edeceğini belirten Zabıta Müdürü Ali Balık, “Esnafımızın yanındayız. Onların da yardımı ve desteği ile işgaliyeyi kaldırmayı hedefliyoruz. Yayaların kaldırımlarda ve araç trafiğine kapalı yollarda daha güvenli yürümesi için işgalden arındırılmış, tertemiz Konak sokakları yaratmayı amaçlıyoruz. Ruhsatı olmayan iş yerlerini de ruhsat almaları yönünde uyardık ve Belediyemizin Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne yönlendirdik. Konak Zabıta Müdürlüğü ekipleri daha sık sokaklarda yer alacak ve denetim yapacak. Uyarıda bulunduğumuz iş yerlerinin takipçisi olacağız” dedi.

,konak-zabitasindan-ruhsat-ve-kaldirim-isgaline-siki-denetim-1.jpeg

ESNAF VE VATANDAŞTAN DENETİME DESTEK

Çalışma boyunca ekiplere hem esnaf hem de vatandaş büyük destek verdi. Kendisi de esnaf olan ve Bornova Sokağı’nda kafesi bulunan Adnan Öncel, Konak Belediyesi’nin yaptığı çalışmayı onayladığını belirterek, “Bu çalışmaların daha sık yapılması gerektiğini ve Başkanımızın bu konuda hassas davranacağını düşünüyorum. Çalışmasından dolayı Başkanımız Nilüfer Çınarlı Mutlu’yateşekkür ediyorum” diye konuştu. Sokakta iş yeri bulunan Nurten Güler de yapılan çalışmayı desteklerken, Can Yücel Sokak sakinlerinden Sezer Bekmez de işgaliye nedeniyle evine girmekte zorlandığını ifade etti.

İŞGALE DEVAM EDENLERE PARA CEZASI UYGULANACAK

İşgaliyenin kaldırılması için iş yerlerine bir gün süre tanıyan ekipler, kaldırım işgaline devam edenler hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38/1 Maddesi gereğince iş yeri sahiplerine 977 lira idari para cezası uygulanacağı bildirdiler. Konak’ta hem esnafın hem de vatandaşın huzuru için sokakları ve iş yerlerini sıkı denetim altına alacaklarını belirten ekipler, Gıda Çarşısı’nda kamuya ait alanları depo gibi kullanan işyerlerine de ceza kesti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.