"KONAK'A BABETLERLE DEĞİL BARETLERLE GELİN"

"KONAK'A BABETLERLE DEĞİL BARETLERLE GELİN"

KONAK'TA İNŞAAT İSYANI

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak'ta gerçekleşen kazı çalışmalarına yönelik, kazı sahalarında tepki amaçlı açıklama yaptı. Yıldırım açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Bugün, İzmir'in kalbinde sizlerle birlikte mini bir tur yapacağız. İzmir'in, Konak'ın sorunlarının üzerine yürüyeceğiz. Turumuza, kentin simge meydanlarından Basmane'den başlıyoruz. Bakın Basmane Meydanı aylardır şantiye halinde. Yine Montrö Meydanı aynı şekilde. Hergün 1,5 milyon insanın yaşadığı, geçtiği Konak'ın meydanları, caddeleri, sokakları ana arterleri kazılmış ve kaderine terk edilmiş halde. Talebimiz iş yapılmaması değil. Sorun, plansız yapılması ve başlanılan işlerin bitirilmemesidir. İtirazımız bu plansızlığa, programsızlığıdır.

0cefc499-46f6-4513-89fd-fb2925470ef3.jpg

Hergün yeni bir yer kazılıyor. Her taraf inşaat. Şehrin kalbi şantiyeye dönmüş iş makinalarıyla işgal edilmiş durumda. Ne yürünecek bir kaldırım bıraktılar ne de huzur. Gürültü kirliliği bir dert, trafik ayrı çile. Her yer toz toprak içinde. 

İzmir, İzmir olalı böyle zulüm görmedi. Her tarafı adeta yara bere içinde. Belediyelerin hali, kaçak kazı yapan define avcılarına benziyor. Sabah erken kalkan bir yeri kazıyor. Bırakın büyükşehirler ilçe belediyelerini, belediyelerin kendi birimleri arasında dahi koordinasyon yok. Bu yüzden de kentin kalbi alelade kazılarla köstebek yuvasına döndü. 

692d5f40-aea3-4c70-8b36-9ce6d02b9bc1.jpg

BABETLERLE DEĞİL BARETLERLE GELİN

Savaştan çıkmış bir hal alan şehirde özellikle engellilerin ve kadınların yaşam konforu ortadan kalkmış durumda. Engelli kardeşlerimizin ulaşım imkanları ellerinden alındı. İzmirli kadınlara bir süre önce "Konak'a gelirken topuklu ayakkabı giymeyin. Babetle gelin. Topukluyla yürünecek kaldırım bırakmadırlar" demiştim. Şimdi bunu biraz daha ileri götürüyorum ve diyorum ki artık babetle de gelmeyin. Başınıza baret, ayaklarınıza çizme veya iş güvenliği ayakkabısı giyin öyle gelin. Çünkü artık babetle yürüyebileceğiniz ortam da kalmadı.

03311a14-4969-4b55-b198-03c0126940cd.jpg

Konak Belediyesi "Biz kazmıyoruz. Bu inşaatlar bize ait değil. Büyükşehir yapıyor. Müteahhitler başladıkları işleri bitirmiyor." diyerek sorumluluktan kurtulamaz. Biz onun hiçbir iş yapmadığını, proje üretmesisiniz zaten biliyoruz. Fakat, Konak Belediye Başkanı, bu ilçenin yerel yöneticisi olarak, yapılan her işten sorumludur. Konak'ın virane hale getirilmesine göz yumamaz. Yumarsa, bu aymazlığa ortak olur.

8 bin yıllık geçmişi olan tarihin "Güzel İzmiri"ne reva görülen eziyete artık bir son verilsin. Başlanan işler bitirilmeden Konak'ta herhangi bir yere tek kazma dahi vurulmasın. Çünkü, başladıkları işler bir türlü bitirmiyor ama İzmir'i Konak'ı bitirdiler. Yaşanmaz hale getirdiler.

dd49b5d3-816f-46b6-aac8-4f55cdbb01b2.jpg

İzmir, amatör belediyecilerin, beceriksiz, vizyonsuz yerel yöneticilerin elinde heba oluyor. Bu gidişe, siyasi parti ayrımı olmaksızın İzmir'i Konak'ı seven, bu kentte yaşamaktan onur duyan herkes el birliği ile son vermeli. Uygarlıkların beşiği, Batı Anadolu'nun incisi bu şehre ihanet edenlere karşı, onlara oy vermiş olanların sesinin daha gür çıkmasını istiyor ve bekliyoruz. Şehri bu aymazlıktan ancak siyasi tercihlerimizi bir yana bırakıp tek ses olarak, "Güzel İzmir"e sahip çıkarak kurtarabiliriz. Burada İzmir'in özgüven sahibi, basiretli kadınlarına büyük iş düşüyor. Bundan 100 yıl önce tarihte ilk kadın eylemini yaparak ekmek zammını geri aldıran İzmirli cesur yürekli kadınların torunları, "kaldırım belediyeciliği" anlayışının bu "çukur" siyasetine de bir son vereceklerdir. Buna yürekten inanıyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.