Konak'ın çocukları tiyatroyla büyüyor 

Konak'ın çocukları tiyatroyla büyüyor 

İzmir'in kalbi Konak'ta her cumartesi farklı bir oyunun sahnelendiği ücretsiz çocuk tiyatrosu etkinlikleri yoğun ilgi görüyor. 

 

Konak Belediyesi'nin çocukları erken yaşta tiyatro sanatıyla tanıştırmak adına başlattığı 'Çocuklara Cumartesi Oyunları' etkinliği kısa sürede binlerce çocuğa ulaştı. Her cumartesi çocuklar için sahnelenen tiyatro oyunlarına Konak Belediyesi'nin Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek ile Güzelyalı Kültür Merkezi ev sahipliği yapıyor. Çocuklara Cumartesi Oyunları sayesinde anne ve babalar haftasonu tatilinde çocuklarını alışveriş merkezlerine değil, tiyatroya götürüyor. 

ÇOCUKLAR SALONDA VELİLER KAPIDA

Her hafta farklı bir çocuk oyunu ile buluşan minikler son olarak, Hacivat ile Karagöz: Gülme Komşuna Gelir Başına’ adlı oyun minik izleyicileriyle buluştu. Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde sahnelenen oyuna ilgi yoğundu. Anne ve babaları tarafından kültür merkezine getirilen minikler, tiyatro salonunu hınca hınç doldurdu. Çocuklar neşeli oyunu keyifle izlerken, anne ve babaları da salonun kapısında oyunun bitmesini bekledi. 

HEM EĞLENDİRDİ HEM EĞİTTİ

Kartanesi Sanat Tiyatro Grubu oyuncuları tarafından sahnelenen oyun minikleri bol bol güldürdü. Mustafa Çınar'ın yazıp, yönetti oyunda çocuklara selamlaşma, doğru yemek yeme gibi birçok görgü kuralı hissettirilmeden anlatıldı. Eğlendirirken bilgilendiren oyununda zaman zaman minikler de sahnede oyunculara eşlik etti. Her oyun sonunda olduğu gibi yine çocuklara Konak Belediyesi'nce süt ve kek ikramı yapıldı. Çocuklara Cumartesi Oyunları kapsamında 4 Mart Cumartesi günü Mavi Sanat Tiyatrosu tarafından Karakaçan'ın Rüyası adlı çocuk oyunu sahnelenecek. Güzelyalı Kültür Merkezi'ndeki tiyatro gösterisi saat 13.00'te başlayacak. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.