Konak'ta 'Çocuk Koleksiyonerler Sergisi'

Konak'ta 'Çocuk Koleksiyonerler Sergisi'

Konak Belediyesi, Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘Çocuk Koleksiyonerler Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor.

İzmirlileri kente kazandırdığı butik müzelerdeki birbirinden farklı etkinliklerle buluşturan Konak Belediyesi, Türkiye’de ilk kez düzenlenen ‘Çocuk Koleksiyonerler Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor.

Müzeler Haftası İzmir’in kalbi Konak’ta bir dizi etkinlikle kutlanıyor. 20-27 Mayıs tarihleri arasında ‘Yaşayan Kentin Yaşayan Müzeleri’ başlığı altında düzenlenecek bir dizi etkinliklerin ilkine Varyant'ta bulunan Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi ev sahipliği yaptı. Türkiye’de ilki düzenlenen ‘Çocuk Koleksiyonerler Sergisi’ törenle açıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da katıldığı açılışta yaşları 8 ila 12 arasında değişen 6 minik koleksiyonerin büyük bir titizlikle biriktirdiği eşyalar görücüye çıktı. Konak Belediyesi’nin kendilerine tanıdığı imkan sayesinde küçük yaşlarına rağmen ilk kez sergi açmanın heyecanını yaşayan minik koleksiyonerlerin ilgi alanları açılışa katılanlar tarafından keyifle incelendi.

TÜRKİYE’DE İLK KEZ KONAK’TA AÇILDI  

Doğal taş, teneke araba, peçete, böcek, spor malzemeleri ve deniz kabuğu ile deniz yıldızından oluşan koleksiyonlar büyük ilgi gördü. İlk kez sergi açmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşayan minikler kadar ailelerinin heyecanı da görülmeye değerdi. Minik koleksiyonerlerden Mehmet Akın Cağaloğlu 'Teneke Araba', Mehmet Emir Üzümcü 'Doğal Taş', Ata Deniz Kılıç 'Spor Malzemeleri', Mustafa Deniz Arslan 'Böcek', Hazal Akgül 'Deniz Kabuğu ve Deniz Yıldızı' ile ikiz kardeşler Defne ve Güneş Aytaç da 'Peçete' koleksiyonları ile müzede yerini aldı. Sergiyi gezen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, minik koleksiyonerleri kutlayarak onlardan ilgi alanlarıyla ilgili bilgi aldı. Minikleri kutlayan Başkan Pekdaş, koleksiyonerlere günün anısına birer plaket verdi.

BÜYÜKLER DE ÇOK BEĞENDİ

Koleksiyonerlerden 5. sınıf öğrencisi olan Mustafa Deniz Arslan, 8 yaşından bu yana doğadan bulduğu böcekleri biriktirdiğini belirterek, "Canlı bulduklarımı ölene kadar korumaya alıp, besliyorum. Öldüklerinde koleksiyonuma dahil ediyorum. Çevreyi ve doğayı çok seviyorum. Büyüdüğümde biyolog olmak istiyorum" dedi. Arabalara olan sevdasını koleksiyonerliğe dönüştüren Mehmet Akın Cağaloğlu da antikacılardan topladığı teneke arabalarını sergilemekten mutlu olduğunu söyledi. 6. sınıf öğrencisi Hazal Akgül de doğaya, denize olan sevgisini deniz kabukları ve yıldızları toplayarak göstermek istediğini belirterek, "Denizlerimiz, doğamız kirlenmesin istiyorum. Onları toplarken denizle bütünleşiyorum" dedi.  Türkiye’de ilk kez açılan sergi küçükler kadar ziyarete gelen yetişkinler tarafından da ilgiyle gezildi. Sergi bir hafta boyunca Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.