Konak’ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu hiç bitmeyecek

Konak’ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu hiç bitmeyecek

Konak Belediyesi Cumhuriyet’in ilanının 94’üncü yıldönümünü birden çok etkinlikle kutlayacak.

Bir haftaya yayılan etkinlikler kapsamında parklarda ‘Cumhuriyet Şenlikleri’ düzenlenirken, ‘Cumhuriyet’in Kadınları’ adlı defile ile dönemin kadınlarının kıyafetleri tanıtılacak. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ‘Cumhuriyet Coşkusu Halk Koşusu’ ile 7’den 70’e her yaştan vatandaş Cumhuriyet için koşarken, ‘Cumhuriyet ve Türk Kadını’ konulu söyleşi ve sergi İzmirlilerle buluşacak. Coşkunun hiç eksilmeyeceği kutlamalar kapsamında gerçekleştirilecek ‘Cumhuriyet için sahnedeyiz’ etkinliği ile 35 tiyatro topluluğu 24 saat hiç ara vermeden Cumhuriyet için sahnede kalacak.
konak_29_ekim_kutlamalari-(4).jpg

HER GÜN BİR PARKTA ŞENLİK VAR
 

Çocukların Cumhuriyet coşkusunu eğlenerek yaşamaları için düzenlenecek Cumhuriyet Şenlikleri 24 Ekim Salı günü başlayacak ve hafta boyu sürecek. İlki Agora Parkı’nda gerçekleştirilecek kutlamalarda şenlik alanına dönüştürülecek parkta çocuklar hem Cumhuriyet’e ve Atatürk’e olan sevgilerini gösterecek hem de eğlenceli aktivitelerle coşku dolu bir gün geçirecek.  İkiçeşmelik’te yer alan Agora Parkı’nda saat 15.00’de başlayacak kutlamalarda yüz boyama, dans gösterisinin yanı sıra miniklere günün anısına çeşitli hediyeler de sunulacak.

 

Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini parklarda yaşatacak olan şenlik programı 25 Ekim Çarşamba günü Şenel Aksu Parkı’nda, 26 Ekim Perşembe günü Güzelyalı’daki Fuat Göztepe Parkı’nda ve 27 Ekim Cuma günü Hatay’daki Kılıçreis İhsan Alyanak Parkı’nda devam edecek. Hafta içi günlerde parklarda yaşanacak Cumhuriyet coşkusu haftasonu ise tiyatro salonlarında devam edecek. 28 Ekim Cumartesi ve 29 Ekim Pazar günü Ali Beyat’ın yazıp, yönettiği ‘Yaşasın Cumhuriyet’ isimli tiyatro oyunu çocuklarla buluşacak. 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’de Güzelyalı Kültür Merkezi’nde, 29 Ekim Pazar günü ise saat 15.00’de Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde sahnelenecek oyun ücretsiz izlenebilecek.
 

CUMHURİYET’İN KADINLARI
 

Cumhuriyet kutlamaları kapsamında 25 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de Cumhuriyet’in Kadınları defile ve konferans düzenlenecek. Zübeyde Hanım, Latife Hanım, Keriman Halis, İlmiye Bergman  gibi Cumhuriyet’in kuruluşunda rol alan önder kadınların dönemlerinde giydikleri kıyafetler düzenlenecek defilede sergilenecek. Serginin yanı sıra düzenlenecek konferans ile de bu isimlerin hayat hikayeleri bir kez daha hatırlanacak. 
 

konak_29_ekim_kutlamalari-(2)-001.jpg

ÜÇÜNCÜ KEZ CUMHURİYET’E KOŞACAKLAR
 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Konak Belediyesi Cumhuriyet Coşkusu Halk Koşusu ile kutlamalar devam edecek. 27 Ekim Cuma günü saat 11.00’de Üçkuyular Vapur İskelesi’nden başlayacak koşu Göztepe Denizatı Parkı’nda sona erecek. Konak Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü’nce organize edilen koşuya her yaştan İzmirli başvurabilecek. Kayıt yaptıranlara koşuda giymek üzere tişört ve numaralı göğüs bandı verilecek. 
 

CUMHURİYET VE TÜRK KADINI
 

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet kutlamaları kapsamında düzenleyeceği etkinliklerden bir diğeri de Cumhuriyet ve Türk Kadını konulu sergi ve söyleşi olacak. 26 Ekim Perşembe günü saat 17.00’de Prof. Dr. Engin Berber’in ‘Cumhuriyetten Önce İzmir’de Türk Kadını’ söyleşisiyle başlayacak etkinlik ardından Cumhuriyet ve Türk Kadını konulu sergi ile devam edecek. Sergi ve söyleşiye Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi ev sahipliği yapacak. 
 

TİYATROCULAR 24 SAAT SAHNEDE OLACAK
 

Cumhuriyet kutlamalarının en dikkat çekeni ise İzmirli 35 tiyatro topluluğunun katılımıyla gerçekleşecek olan ‘Cumhuriyet için tüm gün sahnedeyiz’ adlı etkinlik olacak. Cumhuriyet’in ilanından sonra sanata ve sanatçıya verilen değer ve günümüz Türkiye’sinde gelinen son noktanın vurgulanacağı etkinlikte 24 saat boyunca tiyatro oyuncuları sahne alacak. 27 Ekim Cuma günü Kıbrısşehitleri Caddesi’ndeki İsmail Sivri Heykeli önünde kurulacak sahnede saat 20.00’de başlayacak gösteriler 28 Ekim Cumartesi günü saat 20.00’de sona erecek. 35 tiyatro topluluğunun 24 saat boyunca arka arkaya sergileyeceği gösterilerle sahne hiç boş kalmayacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.