Konak'ta genç ressamlar yarışacak

Konak'ta genç ressamlar yarışacak

Konak Belediyesi’nin dünyaca ünlü seramik ve resim sanatçısı Ümran Baradan anısına düzenlediği liseler arası resim yarışmasının başvuruları başladı.

Türkiye’nin yetiştirdiği değerli sanatçılar arasında yer alan Devlet Sanatçısı Baradan’ın anısını yaşatmak adına 8 yıl önce başlatılan yarışmaya İzmir genelindeki tüm lise ve güzel sanatlar liselerinde okuyan resim tutkunu öğrenciler başvurulabilecek. 

umran_baradan2.jpg
Genç ressamların sanat çalışmalarını desteklemek ve sergiye çıkararak kalıcı eserler kazandırmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmanın bu yıl ki teması ‘İzmir’ de Zaman: Dün, Bugün, Yarın’  olarak belirlendi. Bu yıl 8’incisi düzenlenen yarışma iki kategoride yapılacak. Yarışmanın birinci kategorisine İzmir genelinde eğitim gören 9, 10, 11 ve 12. sınıf lise öğrencileri, ikinci kategoride ise İzmir’de bulunan güzel sanatlar liselerinin 9, 10, 11 ve 12.sınıf öğrencilerinin eserleri değerlendirmeye alınacak. 
 

SON BAŞVURU 13 MART
 

Konak Belediyesi’nin www.konak.bel.tr web adresinden duyurulan şartnameye göre yarışmaya verilecek olan eserlerin tuval uzunlukları 60/40 santimetre olarak belirlendi. Yarışmaya katılacak öğrenciler karakalem dışında kendi anlatım biçimlerine uygun olarak tuval üzerinde her türlü teknik ve malzemeyi kullanarak yaptıkları resimlerle başvuru yapabilecek. Yarışmacıların web sitesinde yer alan katılım formunu eksiksiz olarak doldurulup eserlerini nüfus cüzdan fotokopileri ile birlikte üzerinde 8. Ümran Baradan ‘İzmir’de Zaman: Dün, Bugün, Yarın’ konulu Resim Yarışması ibaresi ile adı ve soyadının yazılı olduğu bir zarfın içinde en geç 13 Mart Salı günü mesai saati bitimine kadar Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi’ne teslim etmesi gerekiyor. 
 

ÖDÜL TÖRENİ 27 MART’TA 
 

Yarışmanın seçici kurulunda Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tuba Gültekin’in yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Turan Enginoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim İş Eğitimi Öğretim Görevlisi Emel Yalçıntaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Hamdi Gökova, Konak Belediyesi Sanat Galerileri Koordinatörü Serpil Birsin yer alıyor. Yarışmada dereceye girenlere ilk üç eserin sahibine başarı belgesinin yanı sıra çeşitli hediyeler de verilecek. 8. Ümran Baradan ‘İzmir’ de Zaman: Dün, Bugün, Yarın’ resim yarışmasının ödül töreni 27 Mart Salı günü Eşrefpaşa Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapılacak. Tören sonunda sergilenmeye değer görülen eserler bir hafta boyunca kültür merkezinin sergi salonunda sanatseverlerin ilgisine sunulacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.