Konak'ta hem karınlar hem gönüller doyuyor

Konak'ta hem karınlar hem gönüller doyuyor

Konak Belediyesi’nin bakıma muhtaç, kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların günlük sıcak yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla başlattığı aşevi hizmeti üçüncü yılında da sofraları doldurmayı sürdürüyor.

Konak Belediyesi’nin bakıma muhtaç, kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların günlük sıcak yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla başlattığı aşevi hizmeti üçüncü yılında da sofraları doldurmayı sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ‘Bizim Mutfak’ aracılığıyla her gün 400 haneye sıcak yemek servisi yapılıyor. Yardımdan faydalanan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti küçük not kağıtlarına yazarak iletiyor.

LEZZETLİ VE SAĞLIKLI

Dayanışma esası içinde elden teslim edilen yemeklerin dağıtımı sırasında kimseyi rencide etmemek için gizlilik uygulanıyor. Sabahın erken saatlerinde hazırlanan yemekler daha dumanı üzerindeyken sefer taslarına konularak, dağıtım için araçlara yerleştiriliyor. Günlük yemek yardımından Konak ilçe sınırları içerisinde ikamet eden engelli, kimsesiz, hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç kişiler faydalanıyor. Yemekleri sıcak sıcak evlere teslim eden ekipler, bir önceki günden kalan boş sefer taslarını alarak yerine dolularını veriyor. Görevli ekipler yemek yardımı yapılan vatandaşların halini hatırını da soruyor. Ziyaret edilen evlerde yaşayanların belediyeden talep ve isteklerini alan ekipler, imkanlar dahilinde bunların da karşılanmasına aracılık ediyor. Vatandaşlar da yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti küçük not kağıtlarına yazdıkları notlarla iletiyor.

HEDEF 500 HANE

Dağıtımı yapılan yemekler Konak Belediyesi’nin Tepecik semtindeki mutfağında usta aşçılar tarafından pişiriliyor. Her gün hazırlanan birbirinden lezzetli yemekler görevli ekiplerce vakit kaybedilmeden sıcak sıcak evlere ulaştırılıyor. Hane nüfusu dikkate alınarak sefer taslarına konulan yemekler, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce tespiti yapılan evlere götürülüyor. Her gün değişen menüde mutlaka bir ana yemek, pilav veya makarna yer alıyor. Bunlara ek olarak tatlı, salata, yoğurt, komposto veya meyveden uygun olanı menüye ekleniyor. Ayrıca her hanede kişi sayısı dikkate alınarak günlük tüketebilecekleri kadar da ekmek veriliyor. Konak Belediyesi’nin sofralar kadar, gönülleri de dolduran Aşevi hizmetinden yararlanan hane sayısının mart ayı sonuna kadar 500’e ulaşması hedefleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.