Konya'da Suriyeli Türk Gerilimi: 2 Ölü 3 Yaralı

Konya'da Suriyeli Türk Gerilimi: 2 Ölü 3 Yaralı

Konya'nın Beydağ ilçesinde Suriyeliler ve Türkler arasında çıkan gerilimde 2 kişi hayatını kaybetti 3 kişi yaralandı.

Konya'nın Beydağ ilçesinde gerçekleşen olay iddiaya göre 4 kişilik Suriyeli bir grubun bir köpeği tekmelemesi üzerine çıktı. Suriyelilere köpeği tekmelemeyin çıkışında bulunan 18 yaşındaki bir genç ve Suriyeliler'in arasında olan bir genç hayatını kaybetti.

İlçede daha önce de gerilim yaşanmıştı

Konya'da daha önce de Suriyeliler ve Konyalılar arasında gerilim yaşanmış olaylar büyüyerek kavgaya dönüşmüştü. Ancak bu sefer ilk defa can kaybıyla sonuçlanan kavga yaşandı.

Köpek tekmeleme kavgası

Dün 22.00'da gerçekleşen olay ilçenin Prof. Dr. Yılmaz Muslu caddesinde vuku buldu. 18 yaşındaki Mehmet Bayraktar isimli genç Suriyeli oldukları belirlenen bir grubun sokak köpeğine tekme attığını görünce müdahalede bulundu. Bayraktar ve Suriyeli grup arasında başlayan gerginlik kavgaya döndü.

5 kişi bıçaklandı

Tartışma olarak başlayan olay kavgaya dönünce her iki taraf da bıçaklarını çekti. Toplamda 5 kişinin yaralandığı kavgada Mehmet Bayraktar ve Suriyeliler içerisinde olan bir genç hayatını kaybetti
 

Bayraktar'ın yakınları yaralı Suriyeliler'e saldırmak istedi

Hayatını kaybeden talihsiz Türk gencin yakınları olayı duyar duymaz hastaneye giderek Suriyelilere saldırmak istedi. Burada gazetecilere de saldırmak isteyen gruba polis olaya müdahale etti. Polisin müdahalesine rağmen grup dağılmayınca olay yerine takviye Jandarma ekipleri çağırıldı ancak grup yine de hastaneye girmek isteyince polis biber gazıyla müdahale etti.

Suriyeli hastanede öldü

Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Suriyeli gruptan bir genç hastanede hayatını kaybetti. Diğer yaralı Suriyeliler de can güvenliklerinden endişe edilerek Konya'ya sevk edilmesine karar verildi

Sivil polis aracını yumrukladılar

Polisler yaralıları sevk etmek için sivil polis aracını kullanmak istese de dışarıda bekleyen öfkeli kalabalık durumu fark edince sivil polis aracına saldırarak yumruk ve tekme attılar. Polis burada tekrar biber gazıyla müdahale ettikten sonra grup içerisinde gazdan yoğun şekilde etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı.

Gerilim devam ediyor

Sabah erken saatlerinde öfkeli kalabalık kısmen dağılsa da hastane önünde kalan bir grup beklemeye devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum