Korsanlar şimdi de Arif Çayan'ı hedef aldı

Korsanlar şimdi de Arif Çayan'ı hedef aldı

Medya Ege'ye saldırı yaparak başarıya ulaşacağını düşünen korsanlar bu sefer de Yönetim Kurulu Başkanı Arif Çayan'ı hedef aldı.

Geçtiğimiz günlerde Medya Ege'ye siber saldırılar yaparak ve sitemize giriş yapmayı deneyerek ele geçirmeyi amaçlayan korsanların hedefi bu kez de Yönetim Kurulu Başkanı Arif Çayan oldu. Çayan, kişisel Instagram hesabının bir kopyasını bir kaç saat önce oluşturan korsanlar hakkında Bilişim Suçları'na ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti ve hukuki süreci başlattıklarını da ifade etti.

931d9288-3eca-4fba-b224-e341c11c7261.jpg

Medya Ege Yönetim Kurulu Arif Çayan'ın Instagram hesabında paylaştığı fotoğraflar ve açıklamaların birebir kopyasını "Arif Eksik" kullanıcı adıyla paylaşan fake hesabın sahibini kötü günler bekliyor. Avukatlar aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ifade eden Arif Çayan, kısa sürede Bilişim Suçları tarafından bu paylaşımları yapanların IP ve yer tespitinin yapılacağını, hukuk önünde de hesap vereceklerini yineledi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Medya Ege köşe yazarı Avukat Mutlu Çakır, "Bu fake hesaplar eğlence amacının çok ötesindedir. Bu tarz bir eylemde bulunmak hukuki ve cezai yaptırımları olan büyük bir suçtur. Özel hayatın gizliliğini ihlaldir; haberleşmeyi ihlal etmektir. Kötü niyeti olmasa bile suç oluşturur. Bilişim suçu oluşturuyor. Bilişim savcıları da bu eylemde bulunan şahıs veya şahısları kolaylıkla tespit edebilir. Bu kişilerin şantaj ya da takipçi kasmak gibi bir düşünceleri varsa bu da ayrıca bir suçtur. Başka bi isimle hesap açmak en hafif tabiriyle özel hayatın gizliliğini ihlal suçudur; taciz suçudur. Bu ihlali gerçekleştirenler de yargı karşısında bunun hesabını vermek durumunda kalırlar.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.