Kosova Cumhuriyeti 9 yaşına basıyor

Kosova Cumhuriyeti 9 yaşına basıyor

 Dost ve kardeş ülke Kosova Cumhuriyeti 17 Şubat Cuma günü 9.Bağımsızlık yıldönümünü kutlayacak. Bugüne kadar 113 ülkenin tanıdığı Kosova’yı halen 20 kadar ülke daha tanımaya hazırlanıyor.

Türkiye, Kosova’yı tanıyan ilk ülkelerden biri olmuştu. Kosova’nın bağımsızlık yıldönümü vesilesiyle 19 Şubat Pazar akşamı İzmir Şirinyer’de Kosova Rumeli Derneği tarafından bir resepsiyon düzenlenecek.

 

Geceye İzmir valisi Erol Ayyıldız, 24.Dönem İzmir milletvekili ve BASAM Başkanı Rifat Sait, Kosova Büyükelçisi Avni Sipahiu, Buca Belediye Başkanı Levent Priştina, Kosova’nın İzmir Fahri konsolosu Dr. Muharrem Toprak, Kosova Rumeli Derneği Başkanı İbrahim Şengöz ve çok sayıda Balkan Derneğinin Başkan ve temsilcileri katılacaklar. Geceyi düzenleyen ve  daha önce Başbakan Binali Yıldırım’ın ziyaret ettiği Kosova Rumeli Derneği İzmir’in en eski Balkan Derneği olarak biliniyor. Yaklaşık 600 kişinin davetli olduğu gecede Bursa’nın meşhur Zafer Halk oyunları grubu sahne alacak. Davetlilere Kosova böreğinin ikram edileceği gecede katılımın ücretsiz olduğu belirtildi.Kosova Cumhuriyetinin 9.Bağımsızlık yıldönümünü kutluyor, tüm Kosovalı kardeşlerimize hayırlı olsun diyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.