Köy Enstitüleri 77. yılında

Köy Enstitüleri 77. yılında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Köy Enstitüleri’nin 77. kuruluş yıldönümünü, Cumartesi günü İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde düzenleyeceği etkinliklerle kutlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüleri Derneği işbirliği ile düzenlenen Köy Enstitüleri’nin 77. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri, 8 Nisan tarihinde İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde müzikli gösteriler, belgesel ve panel şeklinde gerçekleştirilecek.

Köy Enstitüleri’ni yeniden düşünmek ve anlamak amacıyla düzenlenen programda, saat 15.00’deki açılış konuşmalarının ardından, yönetmenliğini Tarık Akan'ın yaptığı Bir Meçhul Öğretmen Belgeseli gösterilecek. Tiyatro eğitmeni Hülya Savaş ve yönetmen Özcan Arca’nın konuşmalarından sonra, Prof. Dr. Kemal Kocabaş moderatörlüğünde “Köy Enstitülerinden 2017 Türkiye'sine Eğitimi Yeniden Düşünmek” konulu panel gerçekleştirilecek. Ceylan Adanalı, Doç. Dr. Güzel Yücel, Bülent Tanık ve Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’ın konuşmacı olacağı panelin ardından etkinlik, ODTÜ Türk Halk Bilimleri Topluluğu ve YKKED Mandolin Topluluğu’nun “Ham Meyvayı Kopardılar Dalından” adlı müzikli gösterisiyle son bulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.