Küba'da ülke genelinde mobil internet geliyor!

Küba'da ülke genelinde mobil internet geliyor!

Küba hükümeti, ülke genelinde mobil internetin yayılmasını sağlayacak yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.

Oldukça ilginçtir ki Küba, dünya üzerindeki internet erişimi en az olan ülkeler arasında yer almakta. 

Küba hükümeti ise artık bu sorunu ortadan kaldırmak adına yıl sonuna kadar ülke genelinde mobil internetin yayılmasını sağlayacak yeni bir sistem üzerinde çalışmalarına başladı. Başkan Miguel Diaz Canel tarafından yapılan açıklamaya göre ekonomiyi canlandırmak ve Kübalılara teknolojik bakımdan yenilikler sunmak adına hükümet elinden geleni yapmaya hazır.

Hedef ise bu yılın sonuna kadar internet hizmetini en az 5 milyon kişiye ulaştırmak. Bu konuda hükümet, Küba'nın operatör sağlayıcısı ETECSA ile birlikte çalışıyor. Peki analistler bu konuda ne düşünüyor?

Bilindiği üzere Küba medyası, büyük ölçüde ülkenin tek partili devlet kanallarına hizmet ediyor ve bu yönde propagandalar yürütüyorlar. Geçtiğimiz Temmuz ayında konuşma yapan Küba devlet başkanı Miguel Diaz Canel, devrimin içeriğinin internete konulması gerektiğini, sahte-kültürel, banal ve kaba içeriklerin zorbalığına karşı koymak amacıyla vatandaşların bilinçlenmesi gerektiğini açıklamıştı.

Yapılan bu çalışma sonucunda halk üzerinden nasıl bir ücretlendirme getirilecek bilmiyoruz ancak taşınabilir internet noktalarından alınan ücretler zamanında o kadar da düşük değildi Küba'da. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.