Kudüs'ü Kurtarmak İçin Özel Güç Kuracaklar!

Kudüs'ü Kurtarmak İçin Özel Güç Kuracaklar!

Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda el-Sadr, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma fikrini değerlendirdi. 

Sadr, bunun gerçekleşmesi halinde Kudüs'ün kurtarılması için özel güç oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Sadr yaptığı yazılı açıklamada, "Arap Birliği bu konuda ya ciddi bir tavır sergileyerek meseleyi çözmeli ya da kendini feshetmeli." ifadesini kullandı. Sadr, İslam İşbirliği Teşkilatı'na da konuyla ilgili 'sembolik olmayan, gerçek ve ciddi bir tutum sergilemesi' çağrısında da bulundu.
 
İsrail, 2500 Yahudi yerleşimi inşasını daha onayladı
 
'ABD TEMSİLCİLİKLERİ KAPATILSIN'
 
Irak'taki ABD temsilciliklerinin hemen kapatılmasını isteyen Sadr, aynı şekilde tüm İslam ülkelerindeki ABD ve İsrail büyükelçiliklerine de izin verilmemesi gerektiğini savundu.
Açıklamada 'Biz, barışçıl oldukları sürece barıştan yanayız. Yoksa tüm kapılarımızı kendilerine kapatırız' ifadesi de dikkat çekti.
 
TRUMP: SÖZÜMÜ TUTACAĞIM

 
ABD Başkanı Donald Trump, seçim sürecinde ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma sözü vermişti. Trump, son olarak bir İsrail gazetesine yaptığı açıklamada da vaadini unutmadığını belirterek, "Ben verdiğim sözden vazgeçmeyen biriyim" demişti.
 
BÜYÜKELÇİLİĞİN TAŞINMASI 21 YILDIR ERTELENİYOR
 
ABD yönetiminin, 1995'teki Kudüs Büyükelçilik Yasası'na göre Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması öngörülüyor. Ancak sözkonusu yasa 21 yıldır Bill Clinton, George W. Bush ve Barack Obama'nın başkanlık dönemlerinde her 6 ayda bir 'ulusal güvenlik' gerekçesiyle erteleniyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.