Kumpas Davaları Darbe Soruşturmasına Dahil Edildi

Kumpas Davaları Darbe Soruşturmasına Dahil Edildi

Ergenekon, Balyoz ve askeri casusluk davaları da darbe soruşturmasına dahil edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen darbe soruşturmasına kumpas davaları da dahil edilerek ana soruşturma genişeltildi.  Savcılık tarafından Genelkurmay Başkanlığı'na bir yazı göndererek FETÖ/PDY'ye mensup bir kısım askerin giriştiği darbe girişiminden kaynaklı olarak soruşturma yürütüldüğü hatırlatıldı. Yazıda, sahte veya manipüle edilmiş delillere dayanılarak kararlar verildiği ve bu şekilde terör örgütü mensubu olmayan askerlerin silahlı kuvvetlerden çıkarılmaları veya emekliye ayrılmalarının sağlanarak tasfiye edildiği iddialarının olduğunu yazıda kaydedildi.

Savcılık Genelkurmay'a 4 soru yöneltti. İşte o sorular:

1- CMK 250. ve TMK 10. maddeleriyle yetkili başsavcılıkları ve ağır ceza Mahkemelerince haklarında soruşurma açılan ve kovuşturma yürütülen muvazzaf askerlerin kimlikleri ve adli işlem tarihi itibariyle görevleri nelerdir?

2- Bu kişiler hakkında hangi idari tasarrufların uygulandığı veya emekliye ayrılıp ayrılmadıkları, adli işlem tarihinden sonra vekaleten veya asaleten bu şahısların mevcut görevlerine hangi askerler atandı?

3- Atanan askerlerin darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz 2016 tarihi itibariyle görevleri nelerdir?

4- Darbe girişimine iştirak ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma yapılıp yapılmadığı, yapılmış ise meslek safahatlari nedir?


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.