Kursiyerlerin el emekleri Konak'ta sergilendi

Kursiyerlerin el emekleri Konak'ta sergilendi

Konak Belediyesi’nin semt merkezilerinde kurs gören kursiyerlerin el emekleri düzenlenen yılsonu sergilerinde görücüye çıktı.

 

Konak Belediyesi’nin semt merkezilerinde kurs gören kursiyerlerin el emekleri düzenlenen yılsonu sergilerinde görücüye çıktı. Takı tasarımından ahşap boyamaya, ev aksesuarlarından iğne oyasına, katı sanatından mozaiğe kadar pek çok el emeği ürünün yer aldığı sergiler göz kamaştırdı.

Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Basmane, Ballıkuyu, Gültepe, Güzelyalı ile Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi kursiyerleri bir yıllık eğitimleri sonunda edindikleri yetenekler doğrultusunda ürettikleri el emeği ürünleri açılan sergilerde gösterme fırsatı buldu. Bir haftaya yayılan açılışlara Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra Konak İlçe Halk Eğitim Müdürü Yasin Öztürk, müdür yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve kursiyerlerin aileleri katıldı. Farklı semt merkezlerinde açılan sergilerde yer alan el emeği göz nuru ürünler ziyaretçilerden tam not aldı. Büyük bir titizlikle hazırlanan eserlerin güzelliği ve kursiyerlerin yeteneği göz doldurdu.

BİR YILLIK EMEKLER SERGİYE ÇIKTI

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, her yıl binlerce Konaklıyı ağırlayan semt merkezlerinde verilen eğitimler sayesinde kursiyerlerin yeteneklerini geliştirme fırsatı bulduğunu, bunun yanında yeni dostluklar da edindiğini söyledi. Kursiyerlerin semt merkezleri aracılığıyla hem sosyal hayata katıldığını hem de ürettiklerini kazanca çevirme imkanı yakaladığını dile getiren Başkan Pekdaş, yetenekleriyle göz dolduran tüm kursiyerleri tek tek kutladı. Ortaya çıkan eserleri oldukça başarılı bulan Pekdaş, hem kursiyerlere hem de eğitmenlere emekleri için teşekkür etti. Konak Halk Eğitim Müdürü Yasin Öztürk de belediye ile son derece uyum içinde çalıştıklarını kaydederek, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a da tanıdığı imkanlar için teşekkür etti. Sergilerden Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde açılışına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purcu da katıldı. Purçu, Başkan Pekdaş ve Halk Eğitim Müdürü Öztürk’ün eşliğinde sergiyi gezdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.