Kuşadası'nda Hedef Sürdürülebilir Şehirleşme

Kuşadası'nda Hedef Sürdürülebilir Şehirleşme

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Avrupa Birliği (AB) tarafından yürütülen ve Dünya Bankası tarafından desteklenen projelerle ilgili Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Dünya Bankası yetkilileri ile görüştü.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, şehirlerin kapsamlı ve entegre projeler doğrultusunda çevresel, sosyal ve kültürel alanda sürdürülebilir şehirler oluşturabilmelerini sağlamak amacıyla AB ve Dünya Bankası tarafından desteklenen Sürdürülebilir Şehirler Programı, Rekabetçilik ve Yenilik Operasyonel Programı, Sürdürülebilir Ulaşım Programı, İstihdam ve Sosyal Yenilik Programları ile ilgili olarak Ankara'da AB ve Dünya Bankası yetkilileri ile çeşitli temaslarda bulundu.

İlk olarak Dünya Bankası Sürdürülebilir Kalkınma Programı Lideri Tamara Sulukhia ve Uzman Murat Gürmeriç ile görüşen Kayalı, Sürdürülebilir Şehirler Programı hakkında bilgi aldı.
Daha sonra AB Türkiye Delegasyonu'ndan Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Müsteşar François Begeot, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Programı Yöneticisi Irana Zissimos ve Sektör Yöneticileri Göktuğ Kara, Elif Ceyda Torcu, Melek Erman, Akif Türkel ile bir araya gelen Kayalı, Kuşadası'nda sürdürülebilir turizm alanında yaşama geçirilmesi planlanan yüksek maliyetli projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Görüşmede, yeşil ve dengeli ulaşım, kültürel mirasın korunması, girişimcilik ile istihdamın arttırılması, alternatif turizm ile sosyal ve ekonomik gelişmenin nasıl sağlanabileceği konuları ele alındı. Ayrıca her yıl Eylül ayında kutlanan ve vatandaşları toplu taşıma araçlarını, bisikleti, yürüyüşü ve yeşil enerjili araçları kullanmaları konusunda teşvik etmek; otomobil dışı ulaşım alternatifleri yaygınlaştırmaya yönelik çevreye duyarlı ulaşım yöntemleri konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlen Avrupa Hareketlilik Haftası’nın Kuşadası’nda yapılması için de girişimlerde bulunuldu.
Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, sürekli değişim ve gelişim içerisinde olan dünyada sürdürülebilir şehir kavramının giderek önem kazanmaya başladığını belirterek Kuşadası'nın sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalıştıklarını vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.