Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi devam ediyor!

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi devam ediyor!

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesinin çalışmaları İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından büyük bir titizlikle devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesine İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü “En Değerli Hazine Kütüphanedir.” sloganıyla katılıyor. Bu proje ile kütüphanesi olmayan okullara kütüphane kurulacak, kütüphanesi mevcut ama yetersiz olan kütüphanelerin ise yenilenmesi sağlanacaktır.

‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi sayesinde özellikle dezavantajlı okullarda okuyan öğrencilerin bilgiye ulaşımı daha kolay hale gelecek ve eğitimde fırsat eşitliğinin önündeki engeller kalkacaktır. Öğrencilerin kitaplara daha rahat ulaşabilmesi ile okuma alışkanlıkları artacak, bilimsel düşünme becerileri daha işlevsel hale gelecektir. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulacak kütüphanelerde, 30 Ekim 2020 İzmir depreminde yaşamını kaybeden öğrencilerin isimleri yaşatılacaktır. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Öğrencilerimizin adını yaşatmak için elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Bu kapsamda hayatını kaybeden öğrencilerimizin isimlerini okullarımızda kuracağımız kütüphanelerde yaşatacağız.” dedi.

img-20211107-wa0001.jpg

Söz konusu projeye oldukça hassas yaklaşan Dr. Murat Mücahit Yentür konuyla ilgili görüşlerini şu ifadelerle özetledi; "Dijital dönüşümün yaşandığı çağımızda, internetin her şeyi bildiği yanılgısı kütüphaneleri bir süre yalnızlığa mahkûm etse de, kütüphanelerin hayatımızdaki yeri vazgeçilmezdir. Bugün, tüm dünyada kütüphanelerin geçirdiği dönüşüm son derece sevindiricidir. Kütüphaneler artık tozlu rafları olan kitap müzeleri değil, birer yaşam alanı olarak karşımıza çıkıyor. Bu da eğitim alanında kütüphanenin vazgeçilmez bir değer olduğunu ortaya koymaktadır. Kütüphaneler öğrencilere yaşam boyu öğrenen, bilgiyle teması kesilmeyen bireyler olarak yetişmesinin yanında en çokta öğrenmeyi öğretmektedir. Yani insanı bağımsız kılmaktadır. Cemil Meriç’in dediği gibi ‘Okuma, içimizdeki meçhul âlemin kapılarını açan bir anahtardır.’ Bilhassa ilkokul ve ortaokul çağında kütüphane alışkanlığı kazanan öğrencilerin bilgiyi bulma ve analiz etmede çok daha başarılı oldukları bilinmektedir. Bu da onları öğrenmeye açık ve özgüvenli insanlar yapmaktadır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.