Kuzey Kore füze fırlattı, Japonya alarma geçti

Kuzey Kore füze fırlattı, Japonya alarma geçti

Kuzey Kore'nin fırlattığı bir balistik füzenin Japonya'nın Aomori ve Hokkaido eyaletlerine doğru yol alması nedeniyle bölge halkına güvenli alanlara sığınma uyarısı yapıldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları ve uluslararası kamuoyunun tepkilerine rağmen silah programını hız kesmeden sürdüren Kuzey Kore'nin sabah saatlerinde Japonya istikametine doğru yeni bir balistik füze ateşlediği duyuruldu. Japonya hükümetinden yapılan açıklamada, yerel saatle 07.27 sularında fırlatılan füzenin Aomori ve Hokkaido eyaletleri istikametine doğru yol aldığı ve J-Alert Ulusal Anında Uyarı Sistemi aracılığıyla acil durum bildirimi yayımlanarak bölge halkına güvenli alanlara sığınma çağrısı yapıldı.

japonya-fuze-korku-reu-1925665-2.jpg

TREN SEFERLERİ ASKIYA ALINDI

Füzenin Japonya istikametine doğru hareket ettiğinin bildirilmesinin ardından birçok tren seferi güvenlik endişesi nedeniyle durduruldu. Demiryolu işletmecisi JR East, Tohoku hızlı tren hattındaki Shin-Aomori İstasyonu ile Morioka İstasyonu arasındaki operasyonları geçici olarak askıya alırken, Sapporo metrosu seferlerinde de aksamalar yaşandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.