Kuzey Kore lideri, kadın başkana küfür etti

Kuzey Kore lideri, kadın başkana küfür etti

Devlet Başkanı'nı ‘utanmaz ve arsız sürtük' olarak niteledi.

Kuzey Kore, ülke halkına ‘daha iyi bir hayat’ kurmak için güneye taşınma çağrısı yapan Güney Kore Devlet Başkanı Park’ı ‘utanmaz ve arsız sürtük' olarak niteledi.

Daha önce de Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’yi ‘çatlak ve bunak sürtük’ ve ‘cinayet işleyebilecek bir şeytan’ olarak niteleyen Kuzey Kore’nin resmi yayın organı Rodong Sinmun’da yayınlanan makalede, Güney Kore liderinin kafasındaki hayallerle Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a karşı karalama kampanyası yürütmesinin ‘aptalca bir davranış’ olduğu belirtildi.
 
Makalede, “Park Geun-hye öfkesinden gerçekleri kavrayabilecek durumda değil ve açıkça bu saçmalıkları dile getirerek insanları ilticaya teşvik ediyor. Böyle utanmaz ve arsız bir sürtük başka yerde yok” ifadeleri yer aldı. Park, Güney Kore Silahlı Kuvvetler Günü’nde yaptığı konuşmada, Kuzey Korelilere seslenerek “Yaşadığınız acı gerçekleri çok iyi biliyoruz. Özgürlük, demokrasi, insan hakları ve refah gibi evrensel değerlerin keyfini sürmek sizin de hakkınız. Ne zaman isterseniz Güney’e gelip özgürlüğe kavuşabilirsiniz” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.