Lazer epilasyon nedir?

Lazer epilasyon nedir?

Günümüzde tercih edilen epilasyon yöntemleri arasında lazer epilasyon da bulunur. Cinsiyet fark etmeksizin, vücudunun çeşitli bölgesinde oluşan kıl ve tüylerden kalıcı olarak kurtulmak isteyenler bu yöntemi tercih etmektedir.

Lazer ışınları kullanılarak, vücudun tüm bölgelerinde ortaya çıkan kıl ve tüylerin kalıcı olarak yok edilmesi lazer epilasyon olarak adlandırılır. Lazer ışınları, aynı zamanda günümüzde tıbbi pek çok uygulamada da kullanılmaktadır. İsteyen kişiler lazer uygulamasından yararlanarak istenmeyen tüylerinden sağlıklı ve kalıcı bir şekilde kurtulabilir.

654143c9ae0a8f1428917c95.webp

LAZER EPİLASYON NASIL YAPILIR?

Lazer epilasyon uygulaması pek çok farklı yöntemle yapılmaktadır. Bununla birlikte, uygulamanın temelini kıl köklerine lazer ışınlarının gönderilmesi oluşturur. Lazer ışını gönderen bir cihaz, uygulama bölgesindeki kılların folikül olarak da bilinen köklerini hedef alır. Isı nedeniyle tahribata uğrayan kıl kökleri, planlanan sayıdaki seanslar sırasında yakılarak yok edilir. Bu sayede kişiler kalıcı olarak istemedikleri kıllarından kurtulabilir.

Lazer epilasyon uygulanmadan önce değerlendirilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Bu noktalar arasında kıl yapısı ve sertliği, kıl yoğunluğu, uygulama alanı, ten rengi, cilt tipi gibi kriterler bulunur. Uzmanlar bu kriterleri dikkate alarak lazer epilasyon uygulaması için bir plan oluşturur. Buna göre bireylere uygun olan lazer epilasyon cihazı seçilir.

Ten rengi ve kıl sertliği, lazer uygulaması planlanırken öncelikle göz önünde bulundurulan kriterlerdir. Lazer epilasyon, genel olarak beyaz ten üzerinde ve koyu renkli kıllarda daha etkilidir. Koyu renkli kıllar lazer ışınını tutarak uygulamanın daha etkili olmasını sağlar. Bununla birlikte cilt renginin koyu olması durumunda ışınlar cilt tarafından tutulabilir. Bu durumda ise ışınlar cilt üzerinde leke ya da yanık oluşmasına neden olabilir.

Günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte lazer epilasyon cihazlarında çeşitlilik görülmektedir. Bu sayede koyu ten ve açık kıl rengine sahip olan bireylerin de bu uygulamadan uygun cihazlarla yararlanması mümkündür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.