Legrand, sürdürülebilir dünya için tasarruf çağrısı yaptı

Legrand, sürdürülebilir dünya için tasarruf çağrısı yaptı

Legrand, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik çalışmalarına yönelik ürün ve hizmetler sunarak, Dünya Tasarruf Günü’nde tüketicileri sahip oldukları enerjiyi verimli kullanmaya çağırıyor.

Kullandığımız enerjiyi tasarruflu kullanmaya dikkat çeken Legrand,  geleceğimiz için dünya tasarruf gününde de çeşitli çalışmalara katkı sağlıyor.

Legrand ile yüzde 60’a varan tasarruf 
 

Özellikle küresel ısınma ve iklim değişikliği problemiyle büyük tehdit altında olan dünyamızın ihtiyaçlarına kulak veren Legrand, geliştirdiği projelerde enerji verimliliğini birincil hedefleri arasına alarak, sunduğu ürün ve hizmetlerle elektrik tüketiminin kontrolünü sağlıyor. Tüm iş süreçlerine entegre ettiği sürdürülebilirlik bakış açısı çerçevesinde sera gazı salınımı gibi yapıların çevreye verdiği zararın azaltılmasına yardımcı olan Legrand, Aydınlatma Yönetimi ürünleri ile EN 15193 standartlarına göre doğru koşullarda inşa edilmiş konut ve ticari yapıların gün ışığından daha fazla faydalanarak, yüzde 60'a varan enerji tasarrufu sağlayabiliyor. Son teknolojiyi kullanarak geliştirdiği koridor, banyo, WC, otopark ve bahçe gibi ortak alanlarda kullanılan hareket sensörleriyle de Legrand, kullanıcısının az maliyetle en yüksek verimi elde edebilmesine yardımcı oluyor.  


Legrand, faaliyetlerinde harcanan enerji oranını %10 oranında azaltmayı hedefliyor


Enerji tasarrufunda dünyanın en önemli kuruluşlarından biri olan Legrand, bunu başarmak için toplam enerji tüketimini azaltmayı taahhüt ediyor. Tüm iştirakler ve tüm endüstriyel, lojistik ve ticari alanlar bu sürekli iyileştirme girişimi ile ilgileniyor. Her üretim merkezinde ilerleme alanları belirlenmekte ve daha az tüketim için eylem planları uygulanıyor. Öte yandan Legrand, 2013 yılından bu yana tüm fabrikalarında çevrenin ve doğal kaynakların korunmasında büyük önem taşıyan alternatif yakıt ve hammaddeleri kullanıyor. Legrand, her yıl yüzde 2’nin altında olmamak kaydıyla yapılan enerji tasarrufuyla 600,000 Euro’luk tasarruf sağlıyor.


2015 sonunda, grubun üretim tesislerinin %92’si ISO 14001 sertifikasına sahip oldu. Yine aynı sene atıkların %87’si yeniden değerlendirildi. Ürünlerin tasarımından, ömrünü tamamlamış olanların yeniden değerlendirilmesine kadar olan süre için Legrand Grubu döngüsel süreç prensiplerini ve göstergeleri belirledi. Örneğin geri kazanılan atıkların payında hedef her yıl %80’nin üzerinde (Legrand Gebze fabrikasında bu oran %97’lere ulaştı), ROHS uyumlu cironun payının 2018’de %100’e ulaşması, eko-tasarım ilkelerinin Grubun tüm Ar-Ge merkezlerine dağıtılması (2018 yılı sonunda %100)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.