Maarif müfettişlerine haksızlık ediliyor

Maarif müfettişlerine haksızlık ediliyor

BALBAY: “KARİYER MESLEK OLAN MAARİF MÜFETTİŞLERİNİ BÖLMEYİN”

 

CHP İzmir milletvekili ve Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Mustafa Ali Balbay TBMM’de Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının Maarif Müfettişlerine ilişkin maddesi üzerine bir konuşma yaptı.

Millî Eğitim Kanunu'nun pek çok maddesinde değişiklik yapan bu torba yasanın en tartışmalı ve ileride eğer hukuk var ise Anayasa Mahkemesinden dönecek düzenlemelerden biri olduğunu ifade eden Balbay, “bu madde maarif müfettişlerini ikiye ayırıyor; bir bakanlık bünyesinde Maarif Müfettişleri, bir de il bünyesinde Maarif Müfettişleri. Bu doğru değil.”

Tasarının komisyondaki çalışmalarını hatırlatan Balbay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Komisyon üyeleriyle bu konuyu uzun uzun tartıştık ve sonunda Maarif Müfettişliği mesleğinin, kimlik olarak, bu kariyer mesleğinin kalmasını kabul ettiler, yoksa bu meslek de ortadan kalkıyordu ama ne yazık ki içini boşalttılar.

Şu anda görev yapmakta olan 2.334 maarif müfettişinden 500'ünü Bakanlık bünyesine alacaklar ve maaşı 6 bin lira olacak. Kalanları ise, il maarif müfettişi olarak kalacak ve onların maaşları da 3.800 lira olacak. Bu, çok büyük bir haksızlık, hem maddi olarak haksızlık hem de manevi olarak haksızlık.”

Son günlerde tartışma konusu olmuş gündeme atıfta bulunan Balbay, “uygulamanın bu madde doğrultusunda kabul edilmesi halinde, bir mesleğe, tıpkı haneye tecavüz gibi, Maarif Müfettişliği mesleğine tecavüz olacağını ve bu maddenin derhal geri alınmasının ve maarif müfettişlerinin o hak ettiği kariyer mesleğini sürdürmesini Hükûmetten talep ediyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.