Maarif Vakfı'ndan Macaristan'a Ziyaret

Maarif Vakfı'ndan Macaristan'a Ziyaret

TC. Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de temaslarda bulundu.

TC.Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Torpil ve Balkanlar Koordinatörü Salih Sağır temaslarda bulunmak üzere geldiği Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Yönetimi ile bir araya geldi.

Macaristan'da okul açılması konusunda yetkililerle çeşitli temaslarda bulunduk. Görüşmelerimiz olumlu geçti. Macaristan'da okul açılmasına ilişkin çalışmaların başlatılması konusunu Vakfın yetkili kurullarında görüşerek karara bağlayacağız. Burada hedeflerimizi açık ve net olarak muhataplarımıza anlatıyoruz. Biz bunun için buradayız. Açacağımız iki dilli, İngilizce ve Macarca eğitim verecek okul herkese açık olacak. Temaslarımızda herkesi dinleyerek notlarımızı alıyoruz şeklinde ifade etti.

Vakfın kuruluş amacı ve gelecekteki faaliyetleri hakkında bilgi veren heyet, Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) yetkililerinin düşünce ve taleplerini dinledi.Türkiye Maarif Vakfı, kuruluşunun üzerinden geçen 8 ayda Balkan Ülkeleri, Asya ve Afrika Cumhuriyetlerinde eğitime yönelik çalışmalara hız verdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TC. Maarif Vakfı'na verdiği üç kritik talimatta şunları söylemişti;''Dünya'da 193 ülkeye gidin, FETÖ'nün etkin oldukları yerlere yönelin, örgüt okullarına Türk okulu denmesine de izin vermeyin'' şeklindeydi.Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı hep birlikte var olan gücümüzle insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak irfan sahibi gençler olarak yetişmeleri için çalışacağız temennisinde bulunuldu.Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz'ın özel olarak hazırladığı, geçtiğimiz yıl Ocak ayında vefat eden Prof.Dr.Dr. György Hazai'nin kendisinin imzaladığı ''Türkiye Türkçesinin Dünü ve Bugünü'' kitabını Genel Sekreteri Dr. Kamil Nas Maarif Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Torpil'e hediye etti.

Türkiye Maarif Vakfı heyeti, Türk Macar İşadamları Derneği yönetimi ve Macaristan'da yaşayan farklı sivil toplun temsilcileriyle samimi geçen değerlendirme sohbetinden sonra Dernek merkezinden ayrıldı.

unnamed-(1)-175.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.