Mansur Yavaş CHP'den İstifa Etti

Mansur Yavaş CHP'den İstifa Etti

2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş, CHP'den istifa etti.  Yavaş 2014 yerel seçimlerini çok az bir farkla Melih Gökçek'e kaptırmıştı.

Son yerel seçimlerde CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Mansur Yavaş, seçimi çok az bir farkla kaybederek belediye başkanı olamadı. Milliyetçi Hareket Partisi'nden CHP'ye geçmiş olan siyasetçi 2009 seçimlerinde de MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştu.

Yavaş CHP Genel Merkezi'ne istifa dilekçesini sunmasının yanı sıra Yargıtay'a da bir dilekçe göndererek resmi olarak parti üyeliğinin düşürülmesini istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi kökenliydi

Asıl mesleği avukatlık olan ve MHP'de siyasi hayatına başlayan Mansur Yavaş 1999'da Ankara'nın Beypazarı ilçesinde belediye başkanı olarak seçildi. İlk seçimlerde yüzde 51 oy alan Yavaş sonraki seçimlerde yüzde 55 alarak tekrar seçildi. 2009 yılında ise yine MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Mansur Yavaş, büyük oy farkıyla seçimleri kaybetti. 

2014 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday gösteren ve seçimler boyunca iddialı olan siyasetçi, çok düşük bir oy farkıyla seçimleri kaybetti. Seçim sonuçlarına itiraz etmek amacıyla Yüksek Seçim Kurulu'na da başvuran MHP kökenli siyasetçi burada da aradığını bulamamıştı.

Yüksek Seçim Kurulu'na itirazına CHPliler'den destek göremedi diye şikayet etmişti

Yavaş'ın seçimleri az bir oy farkıyla kaybetmesinin ardından Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı başvuruda Cumhuriyet Halk Partisi'nden yeterince destek alamadığı konusunda dert yandığı söylenilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.