Masaüstü Bilgisayar Hangi Parçalardan Oluşmaktadır?

Masaüstü Bilgisayar Hangi Parçalardan Oluşmaktadır?

Masaüstü Bilgisayar Hangi Parçalardan Oluşmaktadır?

Bilgisayar Kasası: En önemli çevre birimidir. Bilgisayarın beyni bu parçanın içinde diyebiliriz. Anakart, işlemci, ram, hard disk, ekran kartı, optik sürücü gibi tüm parçalarını fiziksel darbelerden ve dış etkenlerden koruyan bir kutudur. Metal ya da plastik olabilmektedir. Tozdan korunması gerekir. Bilgisayar komponentlerini en çok etkileyen tozdur daha sonra ısıdır.

Monitör: bilgisayarın işlemcisinden gönderilen sinyalleri gözün görebileceği şekilde görüntüye dönüştüren cihazdır. Görüntünün kalitesini çözünürlük belirlemektedir. Çözünürlük arttıkça görüntü kalitesi de artmaktadır.

Klavye: Üzerinde harf, rakam, özel karakterler ve özel fonksiyon tuşlarının bulunduğu bir bilgisayar giriş birimidir.

Mouse: Türkçe “Fare” anlamına gelen bilgisayar çevre birimidir. Ekrandaki herhangi bir noktaya daha hızlı ve doğru ulaşmamızı sağlar. Mouselarda gün geçtikçe daha frekanslara çıkmaktadır. Üzerindeki tuş sayısı da kabiliyetlerini artırmaktadır.

bilgisayar-bilea-enleri.webp

MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR VE LAPTOP ARASINDAKİ FARK NEDİR?

İki bilgisayar arasındaki en temel fark taşınabilirliğidir. Masaüstü bilgisayar sabit bir yerde kullanılabilmesine rağmen laptoplar istenilen yerde kullanılabilmektedir. Eskiye nazaran artık laptoplar da güçlü komponentlerden oluşmaya başladı. Masaüstü bilgisayarlar ile laptoplar arasında eskiden güç farkı daha fazlaydı. Bu fark günümüzde giderek azalmaya başladı. Buna rağmen hala masaüstü bilgisayar performansına yetişmesi mümkün değil. Bunun başlıca nedeni daha güçlü powerlar ile beslenmesi ve kullanılan başlıca parçaların daha iyi soğutulmasından kaynaklanmaktadır.

MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR NERELERDE KULLANILIR?

Masaüstü bilgisayarlar genelde evlerde ve iş yerlerinde kullanılmaktadır. İçerdikleri malzemelere göre masaüstü bilgisayarlar Render/tasarım bilgisayarı, oyuncu bilgisayarı ve ev-ofis bilgisayarları olarak ayrılırlar.

MASAÜSTÜ BİLGİSAYAR KULLANIRKEN NELERE DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR?

Uzun süre masaüstü bilgisayar kullanımlarında vücudumuzun duruş şekline dikkat etmemiz gerekiyor.
Monitöre bakış açımız, masa yüksekliği, sandalye mesafesi ve sandalyenin bel ve sırt kısmının ergonomiye uygun olup olmaması çok önemlidir.

Masaüstü bilgisayarları kullanırken vücudumuzun şeklini iyi ayarlamamız gerekiyor. Ergonomiye uygun masa ve sandalye seçmeliyiz. Aksi taktirde uzun süre çalışmalar sonucunda fiziki ağrılara sebep olabilir ve bu kullanım şekli düzeltilmez ise kalıcı fiziki bozukluklara sebep olabilir.
Masaüstü bilgisayarlar diğer bilgisayarlara göre daha fazla toz alan bilgisayarlardır. Belli aralıklar ile kasanın içindeki tozu hava üfleyiciler yardımıyla temizlememiz gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.