Meclis'te Erzurum-İzmir polemiği!

Meclis'te Erzurum-İzmir polemiği!

CHP İzmir Milletvekili ile AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir arasında "Fethullah Gülen'in memleketi" polemiği yaşandı.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Fetullah Gülen’in memleketi üzerinden AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ile CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan arasında polemik yaşandı.

Fetullah Gülen’in hain olduğunu vurgulayarak, “Malumunuz Erzurum doğumlu. Ama bir kentte doğmuş olmak o kentli olmak için kâfi gelmiyor. Zaten öyle olduğu için bundan birkaç sene önce bir konuşmasında ‘Ölürsem beni İzmir’e gömün’ demişti” değerlendirmelerinde bulunarak, Gülen’in milletvekili seçildiği il olan Erzurum’a aidiyetini kabul etmediğini ifade eden AK Parti’li Aydemir’e, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan cevap verdi.

İZMİR’E AİDİYET İÇİN...

İzmir’e aidiyetin gereklerini sıralayan Bakan, “İzmir’e aidiyet için, İzmir’e defnedilmek yetmez. İzmir’e aidiyet için önce Cumhuriyet’in değerlerine, ilkelerine inanacaksın, Atatürk ilke ve devrimlerine inanacaksın, demokrasiye inanacaksın, özgürlüklere inanacaksın ve bunları savunacaksın. İzmir’e aidiyet için, bunların mücadelesini vereceksin. Bunu savunmayan, bu ilkelere, bu değerlere inanmayan kimse İzmir’e defnedilmek üzerinden böyle bir aidiyet beklemesin” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.