Medine Çam, İnsan Merak Ediyor ile İzmirli seyircinin karşısına çıktı

Medine Çam, İnsan Merak Ediyor ile İzmirli seyircinin karşısına çıktı

Tiyatro sanatçısı Medine Çam, kendi yazıp yönettiği ve oynadığı İnsan Merak Ediyor ile İzmir seyircisinin karşısına çıktı.

ASYA YAŞARİKİZ/ MEDYA EGE- "Sizle ben bir anlaşma mühürledik ışıklar sönerken. Ömrümüzden bir saatçik ayırdık birbirimize. Bir saatçik... Gerçeğin soğuğundan sıyrılalım diye"

1-002.jpg

Oyununa yukarıdaki cümleler ile başlayan Medine Çam, İnsan Merak Ediyor ile Bi'nevi Sahne'de İzmirli seyircinin karşısına çıktı.

İlk kez kendi oyununu yazan, yöneten ve oynayan Medine Çam ile, İnsan Merak Ediyor'a uzanan süreci konuştuk.

2-004.jpg

"TEMELDEN GELEN MOTİVASYONUM OYNAMAK"

İzmir'de lise öğrencisi iken Yeni Kapı Tiyatrosu ile oyunculuğa başlayan Çam, son 4 yıldır İzmir Halk Tiyatrosu ile çalışıyor. Asıl isteğinin sahneye çıkmak olduğunu ve İnsan Merak Ediyor sürecinin bu istekle başladığını dile getiren Çam, "'Sahneye çıksam ne anlatmak isterim'i düşünmeye başladım. Kendimi sahnede hayal etmek istedim. Temelden gelen motivasyonum yazmak değil oynamaktı" diyor.

3-002.jpg

Çam, oyun için, önce giyeceği kostümü hayal ettiğini ve bunu yaparken de kendini "eteğim kısa olursa bir yerim görünür mü?" diye sorgularken bulduğuna dikkat çekerek, "Oyun yapmak istiyorum ama düşündüğüm şey 'oram buram görünür mü?' oldu! Tam olarak bunu yazabileceğimi düşündüm. Bunu yazmaya başlayınca, örtünmeler nasıl başladı diye sordum kendime. Bu yüzden oyunda Havva'dan, yani en başından başlamış oldum. Havva'nın elmayı kopardıktan sonraki utanmaları ve incir yapraklarını örtme hikayesine geçtim" diyor.

7-002.jpg

HİKAYE NASIL ORTAYA ÇIKTI?

"Benim için oyun yazmak kendi kendine konuşmak gibi oldu" diyen Çam, hikayenin ortaya çıkışını "Havva'yı yazdıktan sonra, 100 yıl önce kadınların sahneye çıkamamasını düşündüm. Ama bırakın kadın olarak sahneye çıkmayı kadınsı hareket olarak adlandırılan herhangi birşeyi yapmak aşağılanma sebebi zaten. Bunun üzerine konuşunca kendiliğinden bir köçek hikayesi çıktı ortaya. Böylece Mustafa'nın hikayesini yazarken Hatice ve Mustafa'nın birbirini tamamlayan hikayeleri çıktı ortaya. Kendimle konuşuyormuş gibi hikayeyi yazmaya başladım ve konu konuyu açtı" cümleleri ile anlatıyor.

5-001.jpg

OYUNLAR SÜRECEK

Midas'ın Kulakları, İsyan, İmparatorluk Kuranlar, Aşk Dersleri, Keloğlan ve Ali Cengiz, Faşizmin Korku ve Sefaleti isimli oyunlarda oynayan Medine Çam, İnsan Merak Ediyor ile İzmirli izleyici ile buluşmaya devam edecek.

6-003.jpg

28 Ekim'de Karşıyaka'da Tiyatro Arge, 4 Kasım İzmir Sanat'ta sahneye çıkacak olan sanatçı 28 Kasım'da ise İstanbul Asmalı Sahne'de İstanbullu izleyici ile buluşacak. Çam ayrıca Kocaeli ve Ankara'da da İnsan Merak Ediyor'u sahneleyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.