Medya özgürlüğünde Türkiye 29. sırada

Medya özgürlüğünde Türkiye 29. sırada

Açık Toplum Enstitüsü (Open Society Institute), 2018 yılının medyası ve medya özgürlüğü hakkında gelişmiş bir rapor hazırladı

Yayınlanan 2018 Medya Okuryazarlığı Endeksi, Avrupa’da bulunan 31 ülkenin medya tarafındaki durumuyla ilgili birçok bilgiye yer veriyor.

Eğitim seviyesi, medya özgürlüğü ve kamu güveni konuları esas alınarak hazırlanan bu raporda, “medya özgürlüğü, medya okuryazarlığı ve başkalarına duyulan güven” konuları değerlendirildi. Ortaya çıkan sonuçlarda ise ülkemizin bu konularda diğer Avrupa ülkelerine kıyasla geride kaldığı sonucuna varıldı.

Medya Özgürlüğü 2018 Yılı Endeksi

medya1.png

Freedom House ile Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) tarafından raporlanan bilgilerle ortaya çıkan medya okuryazarlığı endeksine göre de Türkiye 100 puan üzerinden 0 puan ile son sırada yer alıyor. Listenin ilk sırasında ise yaklaşık 75 puan ile İsveç ülkesi yer alıyor.

Medya Okuryazarlığı 2018 Yılı Endeksi

 

medya-ozgurlugu-raporu-2018.png

Eğitim seviyesi ve ifade özgürlüğünün de baz alınarak hazırlandığı medya okuryazarlığı endeksine göre Türkiye, sondan ikinci sırada yer alıyor. Türkiye’nin 100 puan üzerinden 16 puan aldığı tabloda Finlandiya, 76 puan ile zirvede yer alıyor.

Başkalarına Duyulan Güven 2018 Yılı Endeksi

baskalarina-guvenme.png

Medya tarafında diğer kişilere duyulan güveni değerlendiren endekse göre de Türkiye, Bulgaristan ve Sırbistan’ın önüne geçerek sondan üçüncü sırada yer alıyor. 28 puan ile sondan üçüncülüğü yer edinen Türkiye'nin yanı sıra listenin ilk sırasında da 100 puanla Danimarka yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.