Medyadaki Ayrımcı Dile Karşı Kampanya

Medyadaki Ayrımcı Dile Karşı Kampanya

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Tülin Eraslan ile Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hülya Gültekin, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret etti.

İGC Başkanı Misket Dikmen, Genel Sekreter Kenan Çimen, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala, Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Gappi ve İsmail Ragıp Geçmen ile görüşen Eraslan ve Gültekin, sivil toplum örgütleri ile medyanın birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Yazılı ve görsel basındaki bir çok yayın ve programda kadının değersizleştirildiğini, kadınlara yönelik ayrımcı dilin topluma dayatıldığını söyleyen Eraslan, bu algının değiştirilmesi için kampanya başlatacaklarını söyledi. Kadınları değersizleştiren programların bu şekilde devam etmesi halinde gelecek nesillerin benzer bir algıya sahip olacağına da dikkat çekerek, “Yurt çapında tüm kadın örgütlerini de işin içine katarak başlatacağımız kampanya ile bu tür programları istemediğimiz vurgulamalıyız. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde de bu anlamda bize destek olmasını bekliyoruz” dedi.

İGC Başkanı Misket Dikmen de, medyadaki kadınlara yönelik ayrımcı dilin ve söylemlerin değişmesi için başlayacak her türlü proje ve kampanyaya katkı koyabileceklerini de açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.