Megapol'den İzmir’de 850 Milyon TL’lik 2 Yeni Proje

Megapol'den İzmir’de 850 Milyon TL’lik 2 Yeni Proje

İzmir’in ilk kulelerinden Mavi Kule’yi 1999’da inşa eden Megapol, bölgeye 230 milyon dolar değerinde 2 “Kule” daha kazandırmaya hazırlanıyor. Megapol City ve Megapol Çarşı Kule’nin detayları haberimizde…

İzmir'de 'Kuleler Bölgesi' olarak anılan ve ABD'nin Manhattan bölgesine benzetilen Yeni Kent Merkezi'nde birbiri ardına yükselen binaların yanı sıra yenileri de sırada bekliyor. İzmir'in ilk kulelerinden Mavi Kule'yi 1999'da hayata geçiren ve bugüne kadar 6 kule yapan Megapol, halen inşaası devam eden Megapol Çarşı Kule ile 7'nci kuleyi kente kazandıracak.

Konak'ın Yeni Kent Merkezi' kısmındaki ilk kule olma özelliğine sahip Çarşı Kule, çarşı ve ofislerden oluşacak. Projenin toplam maliyetinin 30 milyon doları (yaklaşık 110 milyon TL) bulacağını söyleyen Megapol Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir, bu yıl içinde başlayacak Megapol City projesinin ise gençler ve kalabalık ailelerden müstakil ev arayanlara kadar geniş bir yelpazede ihtiyaçları gidereceğini belirtti.

City projesinin yatırım miktarınin 200 milyon doları (yaklaşık 740 milyon TL) bulacağını kaydeden Megapol Başkanı Gökdemir, kent ekonomisine kazandıracağı toplam 230 milyon dolarlık (yaklaşık 850 milyon TL) yatırımlarını anlattı.

Halen Halkapınar ile Hilal metro durakları arasındaki 7'nci kuleniz olan Megapol Çarşı Kule'nin yapımı sürüyor. Fakat bu projenizin bir 'ilk' olma özelliği var. Bunu anlatır mısınız?
Alsancak liman arkasından Turan'a kadar olan 450 hektarlık Yeni Kent Merkezi, Türkiye'ye örnek olan bir bölge. Bu bölgenin 3'te 1'i Bayraklı, geri kalanı ise Konak Belediyesi sınırlarında. Yeni binaların çoğu Bayraklı tarafında yapıldığından sanki Yeni Kent Merkezi Bayraklı gibi bir algı oluştu. Ama asıl potansiyel Konak'ta. Biz orada bir ilki başardık. Yeni Kent Merkezi'nin Konak kısmındaki ilk yüksek binayı yapıyoruz. Orası için bir ilk olacak.

100 METREYİ BULACAK
'Yüksek' derken ne kadar yüksek?
Yüksek tanımı 30,5 metreden uzun binalar için yapılıyor. Bizim binamız 24 katlı olacağı için uzunluğu da yaklaşık 100 metre olacak. Özellikle arsanın büyüklüğüne bağlı olarak çok yüksek olmamasına da bakıyoruz.

Konak bölgesinin geleceğinin nasıl görüyorsunuz?
Bugün Bayraklı'daki kulelerin varlığı Megapol'den feyz alınarak hayata geçti. Yeni Kent Merkezi'nde şu an Bayraklı gündemde. Ama bizim öngörümüz, Yeni Kent Merkezi'nin Konak kısmında kalan Halkapınar ve Yeni Liman arkasınının Bayraklı'nın önüne geçeceği yönünde. Çünkü bu alan şehir merkezi, liman ve Konak'a daha yakın. Bayraklı kısmında ise arkada sadece Bornova var. Konak kısa sürede Bayraklı'nın önünü geçecek.

Her projenizin ayrı bir teması, konsepti oluyor. Peki Çarşı Kule'nin teması ne?
İzmir'de toplantı ve konferans salonu eksikliğini bildiğimizden yaptığımız Çarşı Kule'ye böyle bir işlev de kazandırdık. Kulemizin 6'ncı katı komple konferans ve toplantı salonu. Toplam 2 bin metrekarelik bu alanlardan biri bin metrekarelik olarak diğerleri de ayrılabilir toplantı salonu olarak düşünüldü. Yaklaşık 350 kişilik bir konferans salonu olacak.


Peki ya diğer katlar?
En altta 7 adet mağaza üste ise 150 civarında ofis olacak. Mağazaların üzerindeki 5 kat ise otopark yapılacak. Konferans salonunun üzerinde 17'nci katta dahil ofislerden oluşuyor. 18 ile 24'ncü katlar da dahil Premium Ofis'lerden oluşacak.

Premium ofislerin diğer ofislerden farkı neler?
Bunlar daha üst kategoriye hitap ediyor. Metrekare anlamında bir farkı olmayacak. Ama bunlar daha çok kurumsal firmalara yönelik, teknolojik ihtiyaçları giderecek şekilde olacak. Ofis içindeki zemin döşemesinden tutun da tavanına kadar dünya standatlarında malzemeler kullanılıp tasarımlar yapıldı. Her katta 9 modüler ofis var. İsterseniz katın tamamını bile alabilirsiniz. Metrekareler ise 96 metrekare ile 228 metrekareye kadar değişiyor.

Yatırım alanlarınızı belirlerken en çok dikkat ettiğiniz noktalan nedir?
Megapol olarak 60 küsur yıldır İzmir'de inşaat yapıyoruz. Bugüne kadar Mavi Kule, Heris Tower, Sunucu Plaza, Martı Plaza, Kordon Kule, Megapol Tower olmak üzere 6 kuleyi İzmir'e kazandırdık. Şimdi de 7'nci kulemiz olan Çarşı Kule'yi inşa ediyoruz. Biz tüm projelerimizde aynı şablonla ilerliyoruz. Bunlardan en önemlisi ise kolay ulaşım olanakları. Bu projemizde İzmirgaz'ın önünden geçen yol hemen kulenin önünde yer alıyor. Ayrıca çevre yolu hemen yanında. Hilal ve Halkapınar metro istasyonlarına yürüme mesafesinde. Yani İzmir'in 4 bir yanına çok kısa sürede ulaşmanız mümkün.

Halen yapımı devam eden İstanbul Otoyolu ve Ankara hızlı treni de bu bölgeden geçecek olması herhalde projeyi daha da değerli kılıyordur…
Son 20 yılda gayrimenkulde önemli değişiklikler oldu. Artık gayrimenkulun değeri, konumu değil ulaşım ve erişim ön plana geçti. Örneğin İzmir'de Pasaport, 1. Kordon bölgesi hala değerli olabilir ama ulaşımı sıkıntılı. Bu nedenle biz projelerimizde ulaşıma çok önem veriyoruz. Çarşı Kule'nin hemen önünden Ankara asfaltına bağlanan bir yol Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Bu proje iki ana yolun bağlantısının kesiştiği yerde. Ayrıca metro durakları da yürüme mesafesinde. Yollarda istimlak ve terkler yapıldı çalışmalar da yakında başlayacak. Projemizde yaşamaya başlayacak birisi evine yürüme mesafesinde olan metro hattıyla Ankara'ya 3-4 saatte gidebilecek. Alsancak'a 5, Konak'a 10 dakikada olan projemizde ulaşımla ilgili hiç bir sıkıntı yok. Yani İstanbul-İzmir otoyolu ile Ankara-İzmir hızlı treni de buradan geçecek. Hızlı tren ile metroyu entegre eden yeni bir hat planlandı. Buradan başlayan metro hattı önce Otogar'a oradan da Ankara'ya gidecek.

YÜKSEK HIZLI ASANSÖR
Kulenizin başka özellikleri neler?
Deprem güvenliği, insan güvenliği diğer önem verdiğimiz unsurlar. Elektronik güvenlik anlamında da yangın algılama ve söndürme sistemlerimiz bulunuyor. Bunlara ek olarak konfor geliyor. Otopark bulmak için insanlar artık zaman harcamak istemiyor. Bizde otoparklar ve iklimlendirme teknolojilerimizle büyük kolaylıklar sağlıyoruz. Elektrik ve su kesintisine karşı da jeneratörümüz ve depolarımız var. İnternet anlamında da 2 farklı operatörden internet hizmeti alıyoruz ki böylece bir hat sorun çıkarsa diğerinden işlerinizi halledebileceksiniz. Asansörlerimiz de yüksek hızlı olup bu hızı size hissettirmeyen frekans sistemine sahip.

16 AY SONRA BİTECEK
Satışlar nasıl gidiyor? Toplam 40 bin metrekarelik projemizde inşaata başlayalı 1 yıl oldu ve çok kısa sürede projemizdeki 150 ofisin yüzde 45'ini sattık. Yaptığımız satışlarda da satış bedelinin yüzde 85'ini tahsil ettik. Yani müşterilerimizin önemli kısmı nakit ödeme yaptı. Toplam 7 mağazamızın ise tamamı satıldı. İnşaatımızın ise yüzde 45'i bitti. Kısmetse 30 Haziran 2018'de projemiz tamamlanacak

Peki fiyatlarınız nasıl? Metrekaresi 2 bin dolar civarında. Tabi buna KDV de ekleniyor. Premium ofislerimiz de ise KDV hariç yaklaşık 2 bin 500 ila 3 bin dolar. Alanların çoğunluğu İzmir'den. Önemli bir miktarı da Gıda Çarşısı'ndan. İsviçre'den, Suudi Arabistan'dan, İstanbul'dan da yatırım yapan şirketler var.

Şimdi alan ile proje bittiğinde alacak olan arasında fiyat anlamında yüzde kaçlık bir fark oluşacak?
Projemiz bittiğinde şimdi alanlar görecekler ki, dolar bazında az yüzde 50 oranında kar elde etmişler. Çünkü biz taban fiyatla satışa çıkıp, satışlar arttıkça fiyatı yükseltiyoruz. Toplam yatırım maliyetimis ise 30 milyon doları bulacak.

3 KULELİ 'CITY' GELİYOR
İkinci projeniz ise Megapol City…
Evet bu projemiz tam 200 bin metrekarelik bir büyüklüğe sahip. Projede iki uçta toplam 3 kule olacak. Kuleler arasında ise 300 metre uzunluğunda bir alışveriş çarşısı bulunacak. 21 katlı 2 kuleden biri gençlere yönelik olacak. Burada 1+0, 1+1 ve 2+1 olmak üzere 3 farklı konut olacak. İkinci kulemiz de yine 21 katlı olacak ama burada orta büyüklükteki şirketlere yönelik 100 ila 150 metrekare arasında değişen ofislerin yer aldığı İş Kulesi bulunacak. Üçüncü kulemiz ise çeyrek, yarım ve tam kattan ve 2 kattan oluşan büyük kurumsal firmalara yönelik premium kule yapıyoruz. Üst kategoriye hizmet verecek olan bu kilemiz ise 35 katlı olacak. Şu an burayı tek bir yatırımcıya satmayı planlıyoruz. Alan yatırımcının da burayı işletebileceğini düşünüyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.