Mehmet Sadık Tunç'un vekillik için istifa etmesi bekleniyor

Mehmet Sadık Tunç'un vekillik için istifa etmesi bekleniyor

İzmir'in Karabağlar ilçesinde Kaymakamlık yaptığı son seçim döneminde görevinden istifa ederek belediye başkan aday adayı olan Mehmet Sadık Tunç'un, hafta içi görevinden istifa ederek AK Parti'den milletvekili adayı olacağı ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceden de belirttiği üzere 14 Mayıs'ta seçim kararı alması ve kararın, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından partilerde de milletvekili aday adaylığı başvurları hızlandı. Yüksek Seçim Kurulu Kararı gereği aday adaylığı başvurusu yapmak isteyen kamu çalışanları, sendika temsilcileri, belediye başkanları ve meclis üyeleri, 16 Mart Perşmebe günü saat 17:00'ye kadar görevlerinden istifa etmek zorunda.

sadik-tunc-1662644087-evrc4i.webp

Karabağlar'da kaymakamlık yaptığı sırada AK Parti'den Karabağlar Belediye Başkan Aday Adayı olan ve hatta basına sızan ilk bilgilendirme ve afişlerde son ana kadar Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Mehmet Sadık Tunç, son anda aday olarak açıklanmamıştı. Ardından Buca Kaymakamlığı ve Kayseri Vali Yardımcılığı görevlerine getirilen Tunç, yaşanan deprem felaketi sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş'ta koordinatör vali yardımcısı olarak görevlendirilmişti.

Deprem arama kurtarma çalışmalarının son bulduğu Elbistan’dan ayrıldığı öğrenilen Mehmet Sadık Tunç’un, AK Parti İzmir’den milletvekili aday adayı olma kararı aldığı ve hafta içi görevinden istifa ederek başvuru yapacağı ileri sürüldü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.