Melih Esat Açıl, İstanbul söyleşisinde sevenleriyle buluştu

Melih Esat Açıl, İstanbul söyleşisinde sevenleriyle buluştu

Yaklaşık 3 saat süren söyleşide yerli medyanın önemi ve sosyal medyanın bilinçli kullanılmasının önemini anlattı.

Yaptığı konuşmalarla Türkiye’nin en çok konuşulan, sosyal medya fenomenlerinden Melih Esat Açıl İstanbul’da takipçilerinin organize etiği söyleşide sevenleri ile buluştu. Yaklaşık 3 saat süren söyleşide yerli medyanın önemi ve sosyal medyanın bilinçli kullanılmasının önemini anlattı.

Milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda paylaşımlar yaparak sosyal medya platformlarında 600 binin üstünde takipçisi bulunan Açıl, düzenlenen söyleşilerde katılımcılarla gündemi değerlendiriyor. Bu buluşmalara büyük önem verdiğini belirten Açıl, şunları aktardı: “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki maalesef sosyal medya fenomeni dendiğinde, küfürlü paylaşımlar yapan, sürekli geyik muhabbeti döndüren, her durumu gır gır şamataya vurarak paylaşımlar yapan, cinsi yönlerini ön plana çıkaran, öyle garip hayvan sevgisine sahip ki, Suriye’de veya Kudüs’te insanlar katledilirken tek bir paylaşım yapmayıp, dışarıda ki köpeğe sahip ararken binlerce kere paylaşılan  vs.  tarzı paylaşımlar yapan insanlar akla geliyor. Uygun çerçevede mizah yapılabilir eğlenilebilir ancak gençlerimiz o kadar kapılıyor ki, gerçek gündemden bi haber, ülkesindeki gelişmelerden habersiz, sev genç dediğimiz vurdumduymaz bir hale sürükleniyorlar maalesef. Bizim paylaşımlarımız milli ve manevi değerlerimiz doğrultusunda, motive edici, kişisel gelişime fayda sağlayacak tarzda. Hangi platformdan paylaşım yapacak olursam olayım yaptığım paylaşımda insanları faydaya, iyiliğe yönlendirecek bir boyutu var mı, buna özen göstermeye çalışırım. Bizde bunun farkında olarak söyleşiye davet edildiğimizde gündem ile alakalı bir konu belirliyor ve gelen takipçilerimiz veya onların getirdiği arkadaşlarımız ile konu hakkında konuşmamı yapıyorum ardından üzerine mütalaa yapıyoruz. Zaten yıl içeride de iletişim ve yeni medya alanında üniversite, lise ve STK’lara seminerlere gidiyorum ancak  bu seminerler daha çok eğitim gibi oluyordu. Söyleşi ve buluşmalarımızda ise gelen özellikle genç kardeşlerimizde konuşma fırsatı oluyor. Birbirimize sorular soruyoruz. Konu hakkında farklı görüşleri dinliyoruz. Bu birliktelikler hitabetimizi geliştiriyor, araştırmaya sevk ediyor, ülke ve dünya gündemini yakinen takip etmemizi sağlıyor.”

Gençliğimize dijital dünya hükmediyor. O nedenle hepimiz sosyal medyada adeta siber polis gibi olmalıyız.

Gazetecilik öğrencisi olan Melih Esat Açıl konuşmasında gazete okumanın önemini vurguladı. Özellikle gençlerin gündemi hastaglerden takip ettiği bir dönem olduğunu ve maalesef bu nedenle birçok yalan yanlış haberlere, bilgilere inanıldığına, yerli ve milli duruş sergileyen gazetelerin okunması gerekiyor. Gençliğimize dijital dünya hükmediyor. Moda tabrileri, trendler, davranışlar hatta kullandığımız kelimeleri bile dijital dünya belirliyor. Bir dönemde de televizyon belirliyordu ancak istenildiği kadar olmasada RTÜK gibi kurumlar gerekli cezai uygulamalarla yanlışlara karşı caydırıcı bir güç olabiliyordu ancak sosyal medya çok daha geniş kapsamlı bir dünya, dışarıda gördüğün birine durup dururken küfür etmesin ama sosyal medyada bini bir para, o nedenle sosyal medyada olmak ve adeta siber polis gibi yalan ve yanlışlara karşı doğruları ortaya koymamız gerektiğine dikkat çekti. Açıl şunları söyledi: “Nasıl twitterdan bir konu hakkında benim görüşlerime özellikle bakıyorsanız, bende haberlere bakarken milli iradeye saygılı kaynaklardan takip etmeye çalışıyorum. Bakın milli iradenin yanında demedim saygılı dedim çünkü farklı kaynaklardan da bakmak önemli ancak saygısı yoksa o kaynağın yapacağı haberlerin çoğunda doğruluk ve ehemmiyet  yoktur.  Her ay söyleşi ve buluşmalarımızda gazetede okuyup, üzerine konuşulmasını istediğiniz konuları bir dosya haline alın, ay sonları buluşmalarımızda üzerine konuşup, fikir alışverişinde bulunalım.”

Ağustos ayının ortasında Avrupa’ya doğru yola çıkacak olan Açıl, 15 ülkeye giderek, hem kitap yazacak, hemde seminer verecek. Oradaki deneyimlerini, gezip gördüğü yerleri de Youtube sayfasından paylaşacağını bildirdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.