Memur-Sen İzmir'de 10 Bin Kişiye Sistemi Anlattı

Memur-Sen İzmir'de 10 Bin Kişiye Sistemi Anlattı

İzmir'de yoğun bir referandum süreci geçiren Memur-Sen İzmir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini açıklamaya yönelik düzenlediği programlarla 10 bini aşkın kişiye sistemi anlattı.

Yurt genelinde 1 milyonu aşkın üyesiyle Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasında 'evet' tercihini açıklamıştı. Bu kapsamda, Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina'nın koordinesinde, bakanlar ve milletvekillerinin konuşmacı olarak katıldığı "Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konulu kent genelindeki 20'i aşkın konferans ve panele 10 bin 650 kişi katıldı. Çoğunluğunu memurların oluşturduğu katılımcılara programlarda Yeni Anayasa kitapçığı ve yeni sistemi anlatan broşürler verildi. Soru-cevap bölümlerinin yapıldığı programlarda katılımcılar, yeni sisteme yönelik kafalarındaki soru işaretlerini bakan ve vekillere sorarak bilgi alışverişinde bulundu.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İÇİN İNİSİYATİF ALDIK"
Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, Anayasa değişikliğini en başından beri bir siyaset meselesi değil, bir memleket meselesi olarak gördüklerinin altını çizerek, bu kapsamda halkı bilgilendirme çalışmalarında büyük bir sorumluluk ve gönüllülükle 'evet' tercihinin gerekliliğini anlattıklarını söyledi. 

Türkiye’nin en büyük memur örgütlenmesi olarak, paralel, yatay ve dikey her türlü darbe girişimi son bulsun, askeri ve sivil vesayet sona ersin diye 'evet' diyeceklerini belirten Bina, “Bizlerin ve çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren böylesi önemli bir konuda üyelerimizi ve toplumu doğru bilgilendirme konusunda kent genelinde bir dizi program yaptık ve son ana kadar da yapmaya devam ediyoruz. Şubat ayı sonunda Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın katıldığı büyük bir program gerçekleştirdik ve Genel Başkanımızın dilinde İzmir’e ‘Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ konusunda sendikamızın görüşlerini aktardık. Sonrasında Türkiye’nin en önemli anayasa hukukçularından İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katıldığı bir konferans düzenledik. Sayın Şentop, yaşadığımız süreç hakkında bilgi verdi ve üyelerimizden gelen sorulara yanıt verdi. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Dr. İsmet Yılmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı bir programımız vardı. Yine Genel Başkan Yardımcılarımız ve birçok milletvekilinin katıldığı programlara imza attık. Bu programlarda, sistem değişikliğinin gerekliliğini ve değişikliğin neler getireceğini ayrıntılı bir şekilde değerlendirme imkanı bulduk. Son günlere girilirken pazar günkü halk oylamasının vatanımız ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.