Menderes'te belediyenin dağ başına attığı köpeklerden bazıları Gaziemir'de bulundu

Menderes'te belediyenin dağ başına attığı köpeklerden bazıları Gaziemir'de bulundu

"Lütfen artık gereken yapılsın. Bütün canların geri gelmesini istiyoruz"

Geçtiğimiz günlerde İzmir'in Menderes ilçesi, belediye görevlileri tarafından hukuka aykırı bir şekilde dağ başına bırakılan köpeklerin haberiyle çalkalandı. İzmir ve tüm ülkedeki hayvanseverlerin büyük tepkisini çeken olayda yeni bir gelişme daha yaşandı. Efemçukuru mevkiisinde dağ başına bırakılan köpeklerden bazıları Gaziemir ilçesinde bulundu.

1413eb82-0459-4be3-8410-884c88e1ca66.jpg

Menderes'te sokağında baktığı hayvanların Gaziemir'de bir mahallede bulunduğunu söyleyen ilçe sakinlerinden Asuman Öge, yaptığı açıklamada köpeklerini bulmaktan ötürü çok sevinçli olduğunu ancak dağ başında kaderine terk edilen bir çok köpek için de gerekilenin yapılmasını dile getirdi.

3bbb4184-65b3-4ab3-a17b-60e37e636ba6.jpg

İftar çadırı kurulan 19 Mayıs Stadı çevresinde ve diğer mahallelerde de köpeklerin ortadan kaybolduğunu, elinde iğneyle köpeklerin yakalanıp kapalı bir araca koyulduğunu görenlerin olduğunu iddia eden Öge, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"12 Mayıs günü Kemalpaşa mahallesinde  köpeğimizin biri kayboldu, diğeri de 3gün sonra kayboldu. İftar çadırı kurulan 19Mayıs Stadı çevresinde ve diğer mahallelerde de köpeklerin ortadan kaybolduğunu öğrendim. Elinde iğneyle köpeklerin yakalanıp kapalı bir araca koyulduğunu görenler var.Ben şehir dışındaydım  geldiğimde sokakları dolaştım ve hiçbir köpek yoktu sokaklarda. HAYTAP ve Islak Burunlar Hayvanları Koruma Derneği ile iletişime geçtik. Gönüllülerle birlikte köpeklerimizi ormanlarda aradık. Küpeli, küpesiz, yavrulu olan, olmayan, aç, susuz  canlar  gördük. 28Mayıs akşamı komşumuz, bizim çocuklarımızı Gaziemir'de gördüğünü söyledi. Fotoğraflarını gönderdi ve onlar olduğunu teyit ettik. Almaya gittik hemen. Bizi görünce çok sevindiler ama çok korkmuşlar arabaya bindirmekte güçlük çektik, titriyorlardı.  Kim bilir nasıl bindirildiler o araca ki bu kadar korkmuşlar. Bizim çocuklarımız birden ortadan kaybolan canlardan sadece ikisi. Onları bulabildiğimiz için çok mutluyum ama diğer canları da düşünüyorum ne haldeler, neredeler?Lütfen artık gereken yapılsın. Bütün canların geri gelmesini istiyoruz"

6ec43b76-96b1-4543-9af4-ee09df25dfe8.jpg

Kaynak: Gerçek Haberci
              Akmedyahaber
              Gazete Ege
              Öncü Şehir

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.