Meral Akşener, İYİ Parti'nin oy oranını açıkladı

Meral Akşener, İYİ Parti'nin oy oranını açıkladı

Akşener, "Sandıkta, YSK'de abidik gubidik işlere asla izin vermem"

Meral Akşener, “Anketlerde oyumuz yüzde 20’ye yakın çıkıyor. Her şartta oy vereceğini söyleyen yüzde 13’lük bir kesim var” dedi.

Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtlayan Akşener, erken seçim beklediğini de söyledi. Akşener, "Sandıkta, YSK'de abidik gubidik işlere asla izin vermem" diye konuştu.

İşte Akşener'in yanıtları:

>>Ben 15 Temmuz 2018 tarihinde seçim bekliyorum. 66 ilde teşkilatımız tamamlandı, hızla diğerlerini de tamamlıyoruz.

>>Bir sistem kuruyoruz biz partide, yani bir grup kurma hedefiyle yola çıkmadık. Grup kurma hedefiyle yola çıktığınızda o işi kolaya almak anlamını taşıyor, böyle bir çabamız yok. Elbette siyasilere kapımız açık, o başka bir şey. Şayet ben Cumhurbaşkanlığı'na aday olacaksam, 100 bin imzayla geleceğimi de söyledim. Ayrıca milletvekili adayı olmayacağım. Yasal bir engel yok ama vekillik için adaylık istemiyorum. Yani Cumhurbaşkanlığı olmazsa, kendimi meclise atayım diye bir hesabım yok.

>>Seçim barajıyla ilgili bir beklentimiz yok. Anketlerde görülüyor, öyle bir ihtiyacımız da yok.

>>Ben anketleri ciddiye alan ve imkanları ölçüsünde düzenli anket yaptıran bir siyasetçiyim. An itibarıyla 20'ye yakınız, öyle çıkıyor. İlginç olan şu: 13 puan seviyesinde sabit seçmenimiz oluşmuş, yani her şartta bize oy vereceğini söylüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi meselesinde ise işler çok daha ilginç…

>>Onurlu çıkış 2018'de ya da 2019'da demokratik usullerle yapılacak seçimlerde Türkiye'nin kaderini değiştirmek olacaktır. Bu arada şunu söyleyeyim, oy sandıklarında, YSK'de abidik gubidik işlere asla izin vermem. Kendi hakkını koruyamayan siyasetçi, vatandaşın hakkını nasıl koruyacak.

>>Zarrab davası, sayın Erdoğan'dan belli talepleri masaya getirecek gibi görünüyor. Bunlar arasında Kıbrıs, S-400 füze anlaşması, FETÖ'ye yönelik bir af gibi başlıklar olabilir. Türkiye'nin itibarı gidiyor asıl olarak. Oysa bu davaya konu her şey Türkiye'de halledilebilirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.