1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. MESLEK DUAYENLERİNDEN MESLEĞE DAİR ÖĞÜTLER
MESLEK DUAYENLERİNDEN MESLEĞE DAİR ÖĞÜTLER

MESLEK DUAYENLERİNDEN MESLEĞE DAİR ÖĞÜTLER

"Gurme, Yazar Mutfak Şefi Haldun Z. TÜZEL" , "Executive Şef Yılmaz ALMAZ" , "Mutfak Şefi Çetin DENİZ" , "Executive Şef Kadir SARITAŞ" ve "Konya Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı, Executive Chef Ebru AKGÜN" ü misafir oldu.

A+A-

 

İzmir Foça Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 10 Mart 2017 Cuma günü meslek duayenleri "Gurme, Yazar Mutfak Şefi Haldun Z. TÜZEL" , "Executive Şef Yılmaz ALMAZ" , "Mutfak Şefi Çetin DENİZ" , "Executive Şef Kadir SARITAŞ" ve "Konya Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı, Executive Chef Ebru AKGÜN" ü misafir oldu. Şefler "Gastropanel" çalışmasını 10.00-12.30 saatleri arasında, öğrencilerle workshop faaliyetini 13.30-17.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Çalışmaya katılan Ecem ÇETİN isimli öğrenci; “Yiyecek içecek hizmetleri bölümü öğrencisi olmaktan mutlu olduğunu, özellikle mutfak bölümünde gerçekleşen ürün hazırlama faaliyetlerinde üretme boyutunda kendini önemli hissettiğini dile getirdi. Bu boyutta mesleki gelişimi açısından bu tarzda panel ve workshopların kendisine ve arkadaşlarına katkısının büyük olduğunu vurguladı. Özellikle meslekte kadınlarında yer bulmasının önemini anladığını ve mesleki açıdan gelişimine katkıda bulunan bu faaliyetin gerçekleştirilmesini sağlayan şeflere, okul idareci ve öğretmenlerine teşekkür ettiğini dile getirdi.” Gurme, Yazar Mutfak Şefi Haldun Z. TÜZEL ve Executive Şef Yılmaz ALMAZ ; “Mutfakta yapılanların turizm sektöründe çok önemli olduğunu; bu önemin eleman alımlarında daha seçici davranılmasına neden olduğunu ve fark yaratmak için, ilerlemek için mesleki gelişim açısından üniversitenin ilgili bölümlerinin tercih edilmesi ve okunması gerektiğini dile getirdi. Mesleki gelişimleri açısından kurslar, çalışmalar ve yarışmalara katılmanın da önemli olduğunu vurguladı.” Okul Müdürü Sami BİLGİ; “Mesleğe yeni adım atacak olan taze beyinlerin aşçılığa bakış açısını değiştirecek bu önemli çalışma için "Gurme, Yazar Mutfak Şefi Haldun Z. TÜZEL" , "Executive Şef Yılmaz ALMAZ" , "Mutfak Şefi Çetin DENİZ" , "Executive Şef Kadir SARITAŞ" ve "Konya Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı, Executive Chef Ebru AKGÜN" e, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederek; bu tarz gençlere odaklanan projelerin ve meslek duayenleri ile buluşmaların çoğalmasını temenni ettiğini dile getirdi.”