MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİ ERASMUS + KAPSAMINDA STAJ YAPIYOR

MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİ ERASMUS + KAPSAMINDA STAJ YAPIYOR

Avrupa Birliği’nin 1987 yılında hayata geçirdiği en büyük eğitim projesi olan Erasmus+ Programı, eğitim, gençlik ve spor alanlarında farklı yaş grupları ve farklı hedef kitlelere yönelik destekler içeren çatı programın genel adı.

1 Ocak 2014 itibarıyla uygulanmaya başlanan program, okul eğitimi, yükseköğretim, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi ve gençlik alanına yönelik destekler devam etmekte, bununla birlikte spor alanındaki projelere de hibe desteği sağlanmakta. Her yıl AB destek hibeleri ile Avrupa ülkelerinde 1 dönem eğitim alma veya 2 aylık staj yapma şansına sahip olan öğrencilerimiz, mesleki eğitimin yanında, gittikleri ülkenin yerel dilini ve kültürünü de öğrenmekte.

Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu da öğrencilerine, Erasmus + Programı kapsamında olanaklar sunuyor. Bu yıl Almanya’nın Moers şehrine gönderilen Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencisi Murat Zorbacı, İstanbul Logistics GmbH şirketinde staj yapmaya başladı. Stajının yanı sıra Erasmus+ kapsamında kendisine sağlanan online Almanca dil derslerini de alan ve AB Hibesi ile 2 ay boyunca Almanya’da staj yapacak olan Zorbacı, bu 2 aylık staj ile özgeçmişine Avrupa’da çalışmış olma ayrıcalığını da eklemiş olacak.   
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.