Meta kimlik hırsızlarına geçit vermiyor

Meta kimlik hırsızlarına geçit vermiyor

İsim değişikliğine gitmeden önce Facebook olarak bilinen Meta, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kendi platformlarını taklit ederek kullanıcı adlarını ve şifreleri çalmak için kimlik avcılığı yapanlara karşı yasal süreci başlatarak dava açtığını söyledi.

Kuzey Kaliforniya’daki bir federal mahkemede açılan dava, 2019’dan bu yana Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp platformlarının giriş sayfalarını taklit ve sayısı eden 39 bini aşan internet sitesi oluşturulduğunu söylüyor.

Meta, saldırının arkasında kimin olduğunu bilmiyor. Fakat bu internet sitelerinin, şirketin çatısı altındaki platformların kullanıcılarını hedef aldığı ve kullanıcı adı ile şifreleri gibi hassas bilgileri ele geçirmek için tasarlandığını söylüyor.

facebook-hesabi-kapananlara-canli-destek-saglayacak-1.jpg

Yapın bu çalışmalar, dünyanın en büyük sosyal ağının kimlik avı ile nasıl mücadele etmeye çalıştığını öne çıkartıyor. Meta’nın platform ve dava direktörü Jessica Romero bir blog yazısında şunları söyledi:

Sektörde kimlik avı saldırıları raporları artıyor ve bu eylemi saldırının arkasındaki kişilerin kimliklerini ortaya çıkarmak ve zararlı davranışlarını durdurmak için yapıyoruz

Temmuz ayında, Kimlik Avı Önleme Çalışma Grubu, grubun raporlama tarihindeki en yüksek aylık toplam olan 260 bin 642 kimlik avı saldırısı kaydettiğini söyledi. Ayrıca grubun liderine göre 2020 yılından bu güne kadar bu sayı iki katına çıktı.

21 sayfalık davada, adı açıklanmayan sanıklar, San Diego merkezli teknoloji şirketi Ngrok tarafından “internet trafiğini web sitelerinin barındırıldığı yeri gizleyecek şekilde” sağlanan hizmetleri kullanarak kimliklerini gizleyebildiler. Şirket davada sanıkların sosyal ağın hizmet şartlarını, Kaliforniya’nın Kimlik Avı Koruma Yasasını ve ticari marka ihlalini yasaklayan federal bir yasayı ihlal ettiğini iddia ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.