Meta, Rusya devlet medyasını engelledi!

Meta, Rusya devlet medyasını engelledi!

Meta, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında önemli uygulamalara imza atıyor.

Sosyal medya uygulamaları, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinde önemli cephelerinden biri haline geldi. Bu durumda da özellikle yanıltıcı bilgiler artmaya başladı. Bu durumun önüne geçmek için de Meta, önemli adımlar atmayı sürdürüyor. Bunlardan birisi de Rusya devlet medyası üzerine oluyor.

Facebook’un ana şirketi olan Meta, Rusya devlet medyasına platformda çeşitli yasaklama getirdi. Facebook’un güvenlik politikası başkanı Nathaniel Gleicher, Twitter’dan yaptığı paylaşımla yasağı duyurdu.

Rusya devlet medyası, Meta’dan para kazanamayacak

Gleicher Twitter’da yapmış olduğu paylaşımda, “Artık Rus devlet medyasının dünyanın herhangi bir yerinde platformumuzda reklam yayınlamasını veya para kazanmasını yasaklıyoruz. Ayrıca ek Rus devlet medyasına etiketler uygulamaya devam ediyoruz. Bu değişiklikler halihazırda uygulanmaya başlandı ve hafta sonuna kadar devam edecek.” dedi. Ek olarak platformlarında korumak için attığı adımları paylaşmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

metadan-onemli-adim-rusya-devlet-medyasini-engelledi.jpg
Bir Meta sözcüsü ise Insider’a gönderdiği e-posta yoluyla şunları söyledi: “Bölgedeki hizmetlerimizle ilgili yanlış bilgilerin yayılmasıyla mücadele etmek için kapsamlı adımlar atıyoruz ve dış uzmanlara danışmaya devam ediyoruz.” Aynı zamanda sözcü, Meta politikalarını ihlal eden içerikleri kaldırdığını ve yanlış iddiaları çürütmek için üçüncü taraf kişilerle çalıştıklarını belirtti.

Bir içerik yanlış olarak değerlendirildiği zaman Meta, içeriği özet akılında daha aşağılara taşındığını söyledi. Bu sayede kullanıcılar, içeriği daha az kişi görecek.

Rusya’nın Facebook’a erişimi sınırlamasının ardından açıklama geldi

Yine Meta’dan Nick Glegg, yaptığı açıklamada, “Dün, Rus makamları bize dört Rus devlet medya kuruluşu tarafından Facebook’ta yayınlanan içeriğin bağımsız doğrulamasını ve etiketlenmesini durdurmamızı emretti. Biz reddettik.” dedi.

Glegg’in yaptığı açıklama, Rusya’nın medya düzenleyicisinin Facebook’a erişimi sınırladığını ve Rus vatandaşlarının haklarını ihlal ettiğini söylemesinden saatler sonra geldi.

Diğer büyük platformlar da artan çatışmanın nasıl ele alınacağıyla boğuşuyor. Twitter, Ukrayna’nın işgalinin görüntülerini paylaşan hesapları yanlışlıkla engellediğini ve hatalı blokları yanlış bilgilerle haklı çıkardığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.