Meta ve Türk Kızılay’dan önemli iş birliği!

Meta ve Türk Kızılay’dan önemli iş birliği!

Facebook Kan Bağışı Aracı, Meta ve Türk Kızılay iş birliğinde ülkemizde de kullanıma sunuldu.

Meta’nın (eski adıyla Facebook) 2017’de dünya genelinde hayata geçirdiği ve 145 milyondan fazla kullanıcı tarafından tercih edilen Kan Bağış Aracı, Türkiye’ye de geldi. Platform, bu kapsamda ülkemizin en büyük insanı yardım kuruluşlarından Türk Kızılay ile anlamlı bir ortaklık gerçekleştirdi.

Facebook Kan Bağışı Aracı, Türkiye’de kullanıma sunuldu

Facebook Kan Bağışı Aracı; insanların bulundukları bölgelerdeki kan bağış noktaları ve ekipleri hakkında bildirimler almalarını ve bağışçı olarak kaydolmalarını sağlayan bir hizmet konumunda. Bu uygulama, artık ülkemizde de kullanıma sunuldu.

Facebook-Türk Kızılay iş birliği

Meta ve Türk Kızılay iş birliğiyle Türkiye’ye gelen uygulamanın ana odak noktası, kan bağışı farkındalığını artırmak. Aynı zamanda aracın Türk Kızılay’a bağlı Bölgesel Kan Merkezleri, Kan Bağış Merkezleri ve mobil kan bağış araçlarıyla ülkenin kan ihtiyacının karşılanmasına destek olmak için gönüllü kan bağışçı sayısının artırılmasına katkı sağlaması bekleniyor.

facebook-turk-kizilay.webp

Meta ve Türk Kızılay’ın ortaklık toplantısında açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, şu ifadeleri kullandı;

Biz ihtiyacı olan insanlarla bağışçıları bir araya getiriyoruz. Facebook ise farklı farklı insanları, grupları, şirketleri sanal olarak bir araya getiriyor. Meta’nın dünyanın birçok yerinde yürüttüğü kan bağışına destek çalışmasının Türkiye’de de uygulanacak olmasından mutluluk duyuyoruz. Bu faaliyetlerimiz kan bankacılığı ve kan bağışının önemini toplumda yaygınlaştırmaya yarayacak.

Aynı zamanda kan bankalarında ve kan bağış noktalarında erişimi kolaylaştıracak ve bu süreç içerisinde de ihtiyaç duyulan bölgelerde olağanüstü durumlarda kan bağışçılarımızın yönlendirilmesine fayda sağlayacak. Türkiye’nin 300 noktasında kan alıyoruz. Testlerini yapıyoruz ve 1500’e yakın hastaneye ulaştırıyoruz. Bu her gün gerçekleşen büyük bir lojistik operasyondur aynı zamanda.

Facebook Kan Bağışı Aracı, 18-65 yaş aralığındaki Facebook kullanıcılarına hitap edecek. Kayıt olması da bir hayli kolay olan uygulama, kullanıcılara anında kan bağışıyla ilgili güncellemeleri vermeye başlayacak. Kullanıcıların kan bağışında bulunup bulunamayacağı yaş, sağlık durumu ve diğer faktörlere bağlı olarak belirlenecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.