MHP Tabanı Referandum'da Ne Diyecek?

MHP Tabanı Referandum'da Ne Diyecek?

16 Nisan'da Türkiye referandum için sandığa gidecek. En çok merak edilenlerin başında ise MHP tabanının sandıkta ne diyeceği yer alıyor.

Referanduma sayılı günler kala en çok merak edilen konulardan biri de MHP'li seçmenin referandumda kullanıcı oyun rengi. MHP tabandan emin ve yüzde verdi.Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, MHP'den önemli isimlerle gerçekleştiği görüşmeler sonrası referanduma dair önemli noktaları bugün ki köşesinden paylaştı.

İşte İbrahim Erdoğan'ın yazısındaki ilgili bölüm;
Sürecin en başında birkaç MHP’li vekil referanduma karşı olduğunu aleni ilan etmişti. Partiden ihraç edilen Meral Akşener ve destekçisi gruplarda referandum aleyhtarı bir noktada duruyor.

İşte bu sebepten dolayı bir yaygaradır gidiyor.

Yaygara şu: MHP üçe bölündü, parti tabanı Bahçeli gibi düşünmüyor ve beklenen oy çıkmayacak diye.

Hatta parti teşkilatlarının bile referanduma karşı olduğu dedikoduları dolaşıyor.

Ama durum hiç te öyle değil.

Son bir hafta içinde MHP teşkilatlarından birçok isimle görüştüm. Aralarında İl Başkanları, İlçe yöneticileri ve Milliyetçi cenahın önemli isimleri de var.

Ortak görüş, MHP lideri Bahçeli’nin doğru yolda olduğu ve Partili Cumhurbaşkanlığını kendilerinin de istiyor olması. Hatta MHP’li yöneticiler 2 yıla yakın bir süredir parti içinde, ilerde Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçeceğiz konuşmaları bile yapıyormuş! Genel başkan yardımcıları Özellikle İstanbul programlarında teşkilat mensuplarıyla bu fikirleri sıkça paylaşıyorlarmış.

Yani taban bu sistem değişikliğine hazır.

Bölünmüş bir MHP tabanı yok, teşkilatlar Bahçeli’nin dimdik arkasında. MHP’lilere göre Meral Akşener ve diğerleri tam bir kuru gürültü. Bu ifade MHP’de görüştüğüm dostlara ait.

Hepsinin ortak söylediği şey, başta Akşener ve diğerlerinin Parti teşkilatlarında ve tabanda bir karşılığı yok.

Bir bölümü ‘Evet’ karşıtı, bir bölümü muhalif, sadece tabanın yüzde 30’u Bahçeli’yi dinler ve “Evet” oyu verir dedikodularına gülüp geçiyorlar.

Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları istişare toplantısında, referandum için yol haritasını belirleyen kadınlara neden ’evet’ diyecekleri anlatıldı.


YÜZDE '80 EVET'

Teşkilatlarından ve tabanlarından eminler ve referandumda MHP seçmeninin yüzde 80’inin “Evet” vereceğini belirtiyorlar.

Ve sohbetin son cümlesi; “Hele bir mitingler başlasın, bakın MHP kadroları liderleriyle nasıl omuz omuza gövde gösterisi yapacak görecekler” oldu.

Bu arada son bir not iletelim.

MHP lideri Devlet Bahçeli önümüzde ki hafta il mitinglerine başlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.