Microsoft'tan Rusya'ya yaptırım kararı

Microsoft'tan Rusya'ya yaptırım kararı

Rusya'ya daha önce de yaptırım uygulayan Microsoft, kısa süre önce ülkedeki tüm yeni ürün ve hizmet satışlarının askıya alındığını duyurdu.

Rusya’nın askeri operasyon kararı alarak Ukrayna’ya saldırması, tüm dünyanın tepkisini çekti. Rus yetkilileri, bulduğu her fırsatta amacımız işgal değil dese de bugüne dek yaşanan gelişmeler bu durumun tam tersini gösteriyor. Ayrıca iki ülke arasında yapılan müzakere görüşmelerinden de şimdilik beklenen sonuç çıkmadı. Bu kararıyla eleştirilerin odak noktası haline gelen Rusya’ya yaptırım bombardımanı uygulanmaya başladı. Özellikle dünyaca ünlü teknoloji şirketleri, son birkaç günde ardı ardına ülkedeki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Kısa süre önce ülkeye yaptırım uygulayanlar kervanına Microsoft da katıldı.

Microsoft, Rusya ile ilişkilerini askıya aldığını açıkladı

Hatırlanacağı üzere Microsoft, Rusya’nın Ukrayna’ya işgal girişiminin ilk günlerinde haber platformlarından devlet destekli RT ve Sputnik sitelerine ait içerikleri engellediğini ve RT’nin haber uygulamasının Microsoft Store’dan geçici süreliğine kaldırıldığını duyurmuştu.

Rusya’nın Ukrayna’dan geri çekilmemesinin üzerine daha katı yaptırımlar uygulamak için harekete geçen Microsoft; Google ve Apple gibi teknoloji şirketlerine benzer bir karar alarak Rusya’daki tüm yeni ürün ve hizmet satışlarının askıya alındığını açıkladı.

microsoft-yeni-uygulama-magazasi-kurallarini-duyurduu.webp

Şirket, mevcut başkan Brad Smith imzalı yayınlanan blog gönderisinde Rusya’nın bu haksız, sebepsiz ve hukuksuz işgalini en ağır şekilde kınadıklarını dile getirdi ve Ukrayna’ya siber güvelik başta olmak üzere birçok noktada destek sağlayacaklarını duyurdu.

Microsoft, söz konusu yaptırım kararı ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Dünyanın geri kalanı gibi, Ukrayna’daki savaştan gelen görüntüler ve haberler bizi dehşete düşürdü, kızdırdı ve üzdü. Rusya’nın bu haksız, sebepsiz ve hukuksuz işgalini en ağır şekilde kınıyoruz. Bugün, Microsoft ürün ve hizmetlerinin Rusya’daki tüm yeni satışlarını askıya aldığımızı duyuruyoruz. Buna ek olarak, dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerle iş birliği içerisinde çalışıyoruz ve Rusya’daki işimizin büyük bir çoğunluğunu alınan yaptırım kararlarına uygun şekilde durduruyoruz. Devletler tarafından alınan kararlarla uyum içinde atmış olduğumuz somut adımların Ukrayna’ya yardımda oldukça etkili olduğuna inanıyoruz ve bu durum devam ettikçe ek adımlar atacağımızı bildiriyoruz. Siber güvenliğinin korunması ve Rusya’dan gelen saldırıları engellemesi için Ukrayna’ya gereken desteği de vermeye devam ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.