“MİLLET İRADESİ HERŞEYİN ÖNÜNDEDİR”

“MİLLET İRADESİ HERŞEYİN ÖNÜNDEDİR”

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Kemalpaşa İlçesi’ne çıkarma yaparak yeni anayasa paketi hakkında bilgi verdi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ve AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar ile birlikte Kemalpaşa’da  mahalleleri gezen Sürekli, “Mecliste zorlu bir süreçten geçtik. Artık söz milletin sizlerin. Halkın iradesinden bugüne kadar kaçmadık. Halk en doğru kararı verecektir” dedi.Kemalpaşa Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi açılışını da yapan Sürekli, milletin iradesinin her şeyin önünde olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:“Cumhurbaşkanı sisteminde zaten federal yapı yok, federasyon yok, üniter yapı var. Her zaman dediğimiz gibi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan. Bu ilkelerden taviz yok. İri olacağız, diri olacağız, güçlü bir Türkiye için hep birlikte ve beraber olacağız. Bu anlayışın hayata geçmesi için Cumhurbaşkanlığı sistemi en doğru yoldur. Her fırsatta Cumhuriyet'in elden gittiğini, özgürlüklerin kısıtlanacağını, meclisin yetkilerinin elinden alınacağını dile getirerek vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirmeye çalışan bu zihniyet bilmelidir ki; Cumhurbaşkanlığı Sistemi bir rejim değişikliği değil, hükümet sistemi değişikliğidir.  Bir kere önerdiğimiz sistemde asla ve kesinlikle koalisyona yer yok. Yürütmenin başı olarak bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz,  yürütme ona bağlı olacak. Bir de meclis seçeceğiz. Seçeceğimiz meclis te yasama organı olacak”

 “Parlamento gücünü  kaybediyor” söylentilerinin çıkartıldığını ifade eden Sürekli,  “Asla böyle bir şey sözkonusu  değil.  Tam tersine, parlamento daha da güçleniyor ve bırakın güçler birliğini güçler ayrılığı daha da  keskinleşiyor.  Bir grupta, yani bir tarafta Cumhurbaşkanı, bakanlar, bürokratlar; diğer tarafta da parlamento var. Parlamento ne yapacak? Yasa yapacak, Cumhurbaşkanı başkanlar ve ekibi ise bu yasayı uygulayacak. Cumhurbaşkanı'nın kararname yetkisi var, yürütmeyle, günlük işlerle ilgili konularda ve acil işlerde tasarrufları olacak. En önemli değişikliklerden birisi de bakanlar artık milletvekili olamayacak. Çünkü, yürütme Cumhurbaşkanı'ndan Bakan bürokratlara kadar apayrı bir organizasyon şemasına kavuşacağı için onlar sadece icraat yapmakla mükellef. Zaten, yasama ve yürütmeyi birbirinden ayırdığımız için milletvekili, bakan olamayacak, peki olursa ne olur? O zaman da milletvekilliği düşecek” dedi.

 Sürekli, ayrıca Kemalpaşa Belediyesinin  kendi öz kaynaklarıyla inşa ettiği,yakın zamanda hizmete açılacak olan Kültür Merkezinde de  incelemelerde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.